latinica  ћирилица
11/04/2024 |  16:48 ⇒ 17:36 | Autor: RTRS

Egić u selu Ravska; Ministarstvo će učestvovati u sanaciji društvenog doma (VIDEO)

Republika Srpska ne zaboravlja pripadnike drugih nacionalnosti koji su se borili u Vojsci Republike Srpske. To je poruka posjete ministra rada i boračko-invalidske zaštite Danijela Egića i gradonačelnika Prijedora Slobodana Јavora selu Ravska. Ovo selo imalo je 115 dobrovoljaca hrvatske nacionalnosti u Vojsci Srpske.
Ministar Egić u Prijedoru - Foto: RTRS
Ministar Egić u PrijedoruFoto: RTRS

Ravska je većinski hrvatsko selo. Zajedno sa komšijama Srbima, mještani hrvatske nacionalnosti učestvovali su u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a devet ih je poginulo. Selu je potrebna infrastruktura, a prioritet je društveni dom, kažu u Savjetu mjesne zajednice.

- Krovna konstrukcija je narušena i treba pod hitno da se riješi. Stolarija je istološa, 50 godina je sve staro. Pokušavamo na sve načine da doprinesemo ovom narodu, da zaustavimo ovaj narod da se iseljava - rekao je Nikola Јurić član Mjesne boračke organizacije Ravska.

Investicija koja uključuje popravku krova, stolarije i fasade je 140.000 maraka. Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite i grad Prijedor najavljuju podršku.

- Ovo je svakako još jedan poruka da u gradu Prijedoru žive ljudi različitih nacionalnosti, ali da smo mi zaista složni i jedinstveni i da se međusobno poštujemo -rekao je Slobodan Јavor gradonačelnik Prijedora.

Ministarstvo rada i boračko invalidkse zaštite će da obezijedi jedan dio sredstava, rekao je resorni ministar.

- A, onda ćemo u saradnji sa lokalnom zajednicom vidjeti kako ćemo to komplet da riješimo - dodao je Egić.

Ravska je prije rata imalo 700 stanovnika, a danas tek oko 240.