latinica  ћирилица
11/04/2024 |  16:51 ⇒ 16:51 | Autor: SRNA

Vujičić: Dodikova posjeta donijeće ekonomsku korist Srpskoj i razbiti stereotip krivice

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić smatra da će posjeta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Francuskoj donijeti ekonomsku korist Srpskoj, te razbiti stereotip o vječitoj krivici.
Miroslav Vujičić - Foto: SRNA
Miroslav VujičićFoto: SRNA

Vujičić je rekao Srni da nedavna posjeta mađarskog premijera Viktora Orbana Banjaluci i Dodikova posjeta Francuskoj, gdje se susreo sa članovima Senata i predsjednikom Narodne skupštine Јael Bron-Pive, pokazuju da Srpska nije u diplomatskoj blokadi, iako pokušavaju da joj to učine.

On je istakao da koncept koji američka Ambasada u Sarajevu pokušava da sprovede u Republici Srpskoj, sa uvođenjem sankcija Dodiku, očigledno neće uspjeti, te da je dokaz za to i posjeta Francuskoj.

Prema njegovim riječima, Dodikova posjeta Francuskoj pokazuje da u Evropi još ima razumnih ljudi koji shvataju i uvažavaju legalne predstavnike vlasti koje je birao narod, a ne koji su sluge pojedinih ambsadora u BiH.

- Siguran sam da će ova posjeta donijeti dosta Republici Srpskoj na razbijanju stereotima da su Srpska i njen predsjednik uvijek krivci. Vjerujem da će Srpska od posjete imati i ekonomske koristi - rekao je Vujičić.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik završio je višednevnu posjetu Parizu tokom koje je, između ostalog, razgovarao sa francuskim senatorima, predsjednikom Narodne skupštine Francuske Јael Bron-Pive, te pukovnikom Žakom Ogarom.