latinica  ћирилица
11/04/2024 |  22:26 | Autor: SRNA

Đokić: Socijalisti će nastaviti da vode politiku odgovornosti, dijaloga i stabilnosti

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je večeras u Kozarskoj Dubici da će ta stranka i u budućnosti nastaviti borbu za ideju solidarnosti, humanosti, slobode i socijalne pravde, koja je preduslov svakog stabilnog društva.
Kozarska Dubica - SP - obilježeno 30 godina od osnivanja - Foto: SRNA
Kozarska Dubica - SP - obilježeno 30 godina od osnivanjaFoto: SRNA

Đokić je istakao da je veoma ponosan na činjenicu da SP obilježava 30 godina postojanja i rada na prostorima Republike Srpske i dijelovima FBiH.

- Tih 30 godina obilježio je veoma zanimljiv period postojanja Republike Srpske, period rata i borbe za slobodu našeg naroda, a zatim smo radili na obnovi Srpske, izgradnji naših institucija, gdje smo dali ogroman doprinos - izjavio je Đokić novinarima.

Članovi SP u Kozarskoj Dubici svečano su večeras obilježili 30 godina od osnivanja stranke, a skupu su prisustvovali brojni članovi, rukovodstvo stranke, simpatizeri i gosti.

Đokić je naglasio da se Republika Srpska oduprla brojnim udarima i pokušajima destabilizacije institucija Srpske.

- Zajedno sa našim partnerima gradili smo Republiku Srpsku i omogućili stabilan život svih ovih godina - rekao je Đokić podsjetivši na brojne reforme, programe i projekte u kojim su članovi SP dali izuzetan doprinos u borbi za društvo socijalne pravde.

On je naveo da je SP kreator i učesnik u donošenju brojnih zakona i politika koje Republiku Srpsku čine socijalno odgovornom republikom i državom u kojoj se svaki građanin osjeća sigurno i zaštićeno.

- Ta borba nikada neće prestati i nastavićemo borbu za ideju solidarnosti, humanosti, slobode i socijalne pravde, koja je preduslov svakog stabilnog društva - poručio je Đokić.

On je dodao da će i u budućnosti SP voditi politiku odgovornosti, umjerenu politiku, politiku dijaloga i politiku stabilnosti i sigurnosti.

Predsjednik Opštinskog odbora SP u Kozarskoj Dubici Duško Milunović rekao je da socijalisti postoje već 30 godina, napreduju, rade i razvijaju se, te da su učestvovali u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, branili i odbranili Republiku Srpsku, te nakon rata dali ogroman doprinos razvoju republike, vršeći zakonodavnu i izvršnu vlast u nekoliko ministarstava.

Milunović je posebno istakao reformu boračko-invalidske i penzione zaštite, kao i brojne investicije u sektoru energetike.

- Pozicije za nas nisu plijen već društvena obaveza da unaprijedimo rad institucija u kojima se nalazimo kako bismo ovo društvo učinili boljim - poručio je Milunović.

On je naglasio da je opština Kozarska Dubica nakon načelničkog mandata od 2004. do 2008. imala pozitivan finansijski bilans.

- Slavimo danas veliki jubilej i imamo i nove članove, mlade ljude, ali ovdje imamo i najstarijeg člana koji ima 96 godina. Pozivam naše građane, komšije i prijatelje da se pridruže SP da napravimo bolji ambijent za život u Kozarskoj Dubici - rekao je Milunović.

Јubilej 30 godina postojanja SP proslavljen je večeras u velikoj sali Skupštine opštine Kozarska Dubica.