latinica  ћирилица
12/04/2024 |  08:17 ⇒ 19:18 | Autor: RTRS

Stanivuković: Sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu biće otpisana, za sadašnja dugovanja niko neće biti tužen (VIDEO)

Građani Banjaluke mogu biti mirni jer će sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu u Banjaluci biti otpisana, a po sadašnjim dugovanjima niko neće biti tužen, izjavio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
Komunalna naknada - Foto: RTRS
Komunalna naknadaFoto: RTRS

Stanivuković je gostujući u našem Јutarnjem programu naglasio da je odluka Zavoda za izgradnju Banjaluka o slanju opomena za plaćanje komunalnih naknada, bez navođenja datuma dugovanja, samoinicijativna.

- Kao prvi čovjek Grada najoštrije osuđujem ovo što je urađeno bez mog znanja. Žao mi je što je sve ovo uzenimirilo naše građane, te želim da im poručim da ne moraju da plaćaju dug za koji je nastupila apsolutna zastara - dodao je gradonačelnik.

Stanivuković je naglasio da će se onim građanima koji su izmirili dug, a koji je dio zastare, voditi to kao pretplata za buduće račune komunalne naknade.

- S obzirom da je ZIBL radio mimo moje saglasnosti, njegov direktor ne može više da vrši tu funkciju jer se takve odluke ne mogu se donositi bez saglasnosti sa gradonačelnikom - ističe Stanivuković.

Što se tiče Akvane, on je naglasio da je riješeno pitanje radnika ovog preduzeća i da će biti plaćeni svi porezi i doprinosi, kao i da će im biti riješeno zdravstveno osiguranje.

- Akvana je sada stabilno preduzeće, plate su redovne i plaćaju se svi porezi. Srporni akumulirani dug od 1,2 miliona marka su napravili direktori iz prethodnih mandata. Poreska uprava je predložila reprogram duga, ali je paradoks da su protiv uvrštavanja ove tačke na dnevni red bili odbornici SNSD-a - kazao je on i zahvalio se svim ostalim odbornicima koji su pokazali volju da se ovaj problem riješi.

Stanivuković je istakao da pitanje zdravstvenog osiguranja radnika Akvane nije političko već životno pitanje, i da bi odbornici morali da imaju empatije za ovakve probleme.

- Јedino je bitno da radnici imaju zdravstveno osiguranje. Njihovi problemi moraju biti na prvom mjestu bez obzira iz koje partije dolazi direktor preduzeća - zaključio je Stanivuković.