latinica  ћирилица
17/04/2024 |  22:02 | Autor: RTRS

Cvijanović: Srpska želi da napreduje i da jača svoje institucije (VIDEO)

Republika Srpska je sigurna, stabilna i mirna. Ne želi sukobe ni sa kim. Želi da napreduje u ekonomskom smislu, želi da konsilduje svoje redove i jača svoje institucije, rekla je u emisiji Telering Željka Cvijanović srpski član Predsjedništva Bih.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Ali, imaju potrebu, kada je riječ o političkoj situaciji, da budu zabrinuti zato što im neki sa strane ne daju da njihovi politički predstavnici postignu dogovore i provedu te dogovore o praksi. Zato što imate nekoga ko stalo remeti odnose u okviru BiH - smatra Cvijanovićeva.

Treba da budu zabrinuti, dodaje ona, zato što treba da imaju neke političke predstavnike koje treba da se bore da se stvari popravljaju i rješavaju.

- Stvar je jasna, to je demokratija. Dakle, treba da budu zabrinuti. Јa sam ponosna na građane, jer oni prepoznaju opasnost. Opasnost je ako vas neko zaobilazi , hoće da prezentuje neki stav u svijetu a to nije vaš zajednički stav - navodi Cvijanovićeva.

Smatra da je opasnost ako neko drugi ne poštuje Ustav, a vas prozivaju da ste vi neki rušilac Dejtona.

- To su bezobrazne, pokvarene i podmukle grozne stavri koje rade ovdje. Ali šte se tiče drugih stvari ne treba da budu zabrinuti - rekla je Cvijanovićeva.