latinica  ћирилица
23/04/2024 |  08:17 ⇒ 09:12 | Autor: RTRS

Bilbija: Lažni narativ Prištine ne može da prođe (VIDEO)

Izvještaj o KiM na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija nije prikazao stvarnu situaciju na KiM, a nije bio ni objektivan, rekao je za RTRS Bojan Bilbija, urednik dnevnog lista Politika.
Bojan Bilbija - Foto: RTRS
Bojan BilbijaFoto: RTRS

- Priština je ponovo pokušala da izmanipuliše javnost dovodeći nelegitimnu delegaciju navodno silovanih žena na sjednicu rekao je Bilbija.

U toj namjeri, predsjednik Srbije ih je osujetio i pokazao da lažni narativ Prištine više ne može da prolazi.

- Vučić je otišao da se bori snažnije nego ikada. Otišao je da se bori i da ostane da će desetine zemalja da ostanu iza srpskog naroda i da on ne može da bude oklevean na pravdi Boga - rekao je Bilbija.

Smatra da će ostati zabilježeno da se jedan evropski narod snažno borio.

- Borba koju vodi i predsjenik Republike Srpske Milorad Dodik, nije uzaludna i imaće rezultate u budućnosti. Јako je bitno da ostanemo jedinstveni - poručio je Bilbija.

Podsjećamo, predsjednik Srbije govoreći pred Savjetom bezbjednosti Ujedinjenih nacija još jednom je upoznao svijet sa dešavanjima na Kosovu i Metohiji i teškim položajem Srba.

Vučić je na sjednici pokazao sliku silovane i brutalno ubijene Srpkinje i istakao da to što je Vjosa Osmani dovela žene, koje su navodno silovane predstavlja namještaljku za srpsku delegaciju.

Ambasador Rusije u Ujedinjenim nacijama, Vasilij Nebenzja rekao je da je Osmanijeva pozvana u Savjet bezbjednosti kao govornik i da nema pravo na delegaciju.