latinica  ћирилица
25/04/2024 |  15:24 ⇒ 16:47 | Autor: SRNA

Bjelica: Navodi o naoružavanju Srba su čista besmislica

Načelnik Sokoca Milovan Bjelica rekao je da su navodi o naoružavanju Srba na Sokocu i području Romanije čista besmislica i pozvao stanovništvo da ne nasjeda na neistine koje iznosi ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez.
Milovan Bjelica - Foto: SRNA
Milovan BjelicaFoto: SRNA

Bjelica je rekao Srni da odgovorno tvrdi da na području Sokoca nema nikakvog naoružavanja, te istakao da Srbi nisu narod koji započinje ratove.

- Mi ratove završavamo - poručio je Bjelica.

On je naveo da bi prvi prijavio ukoliko bi saznao da neko vrši naoružavanje na Sokocu.

- Јedino što sam čuo je to da pojedini direktori kupuju lovačke puške i daju desetine hiljada evra za njih, ali oni love sa uticajnim Bošnjacima iz Sarajeva, tako da ne vjerujem da tu ima problema - rekao je Bjelica.

Alternativna televizija juče je objavila da međunarodna zajednica ima plan da se do 2. maja stvori velika tenzija i plasira što više lažnih informacija o naoružavanju velikog broja Srba spremnih na sukobe, a glavni saradnik u tome im je ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez.

Pozivajući se na dobro obaviještene izvore, ATV navodi da se najnovija propaganda ogleda u tvrdnjama da se po Sokocu i Han Pijesku naoružavaju Srbi kako bi došlo do incidenata uoči sjednice Generalne skupštine UN zbog čega su pripadnici EUFOR-a prisutni u ove dvije opštine.