latinica  ћирилица
27/04/2024 |  11:49 ⇒ 11:55 | Autor: RTRS

Aulić: Patetičan pokušaj Trivićeve da rezoluciju o Srebrenici zloupotrijebi u dnevnopolitičke svrhe

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Saša Aulić istakao je da je Srbija ozbiljna zemlja, za razliku od BiH koja počiva na manipulacijama i zloupotrebama o kojima Јelena Trivić ili glumi ili zaista ne zna ništa.
Saša Aulić - Foto: RTRS
Saša AulićFoto: RTRS

Reagujući na izjavu Trivićeve da je odgađanje glasanja o rezoluciji o Srebrenici rezultat napora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a da srpski član Predsjedništva nije imala nikakvih diplomatskih aktivnosti, Aulić je rekao da jedino što je istinito u njenoj izjavi je to da predsjednik Vučić ulaže nadljudske napore, sa ciljem sprečavanja nelegalno predložene rezolucije o Srebenici u UN.

- Očigledno je da ni o čemu drugom u pogledu rezolucije nema pojma, niti je pokazala bilo kakvo interesovanje za ovu temu. Da je tako, govori i njen patetični pokušaj da je iskoristi u dnevnopolitičke svrhe - naglasio je Aulić.

Inače, dodao je on, ni za Banjaluku još nije ponudila viziju, iako je istakla kandidaturu za gradonačelnika.

- Iako je za javnost možda tako i bolje, brojna su pitanja na koja kao kandidat i predsjednica nekakve stranke nije ponudila mišljenje i stav - istakao je Aulić, koji je i član Glavnog odbora SNSD-a.

Aulić je rekao da se u svakom slučaju nada da se Trivićeva samo, nakon pobjede Nikole Šobota, neće opet samoproglasiti za gradonačelnicu Banjaluke.