latinica  ћирилица
21/05/2024 |  16:40 ⇒ 16:41 | Autor: SRNA

Bašević: Cilj rezolucije o Srebrenici - dominacija jednog naroda

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Strahinja Bašević izjavio je da inicijatori usvajanja rezolucije o Srebrenici u UN nikada nisu istinski razmišljali o pomirenju ovdašnjih naroda, već samo o ostvarivanju ciljeva čija je suština politička i svaka druga dominacija bošnjačkog naroda i njegovo navodno ekskluzivno pravo na BiH.
Strahinja Bašević - Foto: SRNA
Strahinja BaševićFoto: SRNA

Bašević je za Srnu naglasio da će Srbi zauvijek ostati dio svijetle strane istorije i slobodarskog svijeta i narod koji je podnio ogromne žrtve, koje niko i nikada ne može obezvrijediti, niti mu pripisati sramne kvalifikacije.

- Kreatori famozne rezolucije o Srebrenici, koju nam podvaljuju kao neki korak ka pomirenju na ovim prostorima, kriomice su pripremili taj dokument želeći nas trajno poniziti neutemeljenom kvalifikacijom da smo genocidan narod"- naveo je Bašević.

Bašević je naglasio da su kreatori antisrpske rezolucije u tom nečasnom poslu našli stare saveznike koji se danas moderno nazivaju sponzori i kosponzori, a koji bi ogromno zlo i nečovještvo koje su sijali na ovim prostorima u toku oba svjetska rata da prekriju tišinom i zaboravom, te afirmacijom ovog grešnog političkog pamfleta.

- Kao Srbin iz Republike Srpske, sa Romanije i Glasinca, te narodni poslanik ovog kraja koji je odvajkada opjevan kao ponosan, čestit, pravdoljubiv i slobodoljubiv, mogu im samo reći – Neće vam proći! - poručio je Bašević.

Sjednica Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude razmatran prijedlog rezolucije o Srebrenici biće održana u četvrtak, 23. maja.

Glasanje o predloženoj rezoluciji odgađano je nekoliko puta.