latinica  ћирилица
21/05/2024 |  18:37 ⇒ 20:26 | Autor: RTRS

Zvornik obilježava 614 godina postojanja (VIDEO)

Položeni su vijenci na Spomen-obilježje poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i održana svečana akademija u Domu omladine.
Zvornik - Foto: RTRS
ZvornikFoto: RTRS

Zvornička tvrđava - Đurđev grad simbol je grada Zvornika i njegovog trajanja. Sa srednjevjekovnih bedema se pruža pogled na rijeku Drinu i kulturno-istorijske znamenitosti sa obje drinske obale. Uz brojne manifestacije, Zvornik je postao primaljiva destinacija za turiste iz regije, ali i inostrantsva.

- Program povodom obilježavanja 614 godina grada Zvornika govori da je to jedan od najstarijih gradova u BiH sa svojim znamenitostim, ima mnogo toga da ponudi turistima - rekla je direktorica Turističke organizacije Zvornika Ivana Đokić Milanović.

Porodica je okosnica politike zvorničke uprave i brojne su manifestacije koje okupljaju djecu i roditelje. Ovogodišnji program povodom Dana grada, pokazao je da se ne zanemaruju ni kultura i umjetnost.

- Imali smo nekoliko pozorišnih predstava, izložbe, promocvije knjiga, tradicionalni Zgitar fest - kaže direktor Doma omladine Zvornik Đorđe Deurić.

U godini između dva rođendana, samo u sektor obrazovanja u Zvorniku je uloženo više od pet miliona maraka. Ulaže se u putnu infrastrukturu i u vodovodnu mrežu na koju će moći da se priključi oko 90 odsto stanovništva.

- Gradićemo Srednju umjetničku školu, i dalje ćemo ulagati u putnu infastrukturu, evo ovih dana, radi se put Zvornik-Šćemlija- Glumina, radi se projektan dokumentacija za brzu cestu BN-ZV – Sokolac - dodaje gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

Povodom Dana grada položeni su vijenci na Spomen-obilježje poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i održana Svečana akademija u Domu omladine. Manifestacija traje do subote, kada će biti održan Međunarodni turnir u tekvondou.