latinica  ћирилица
10/06/2024 |  14:43 ⇒ 17:34 | Autor: SRNA

Nemjerljiv značaj Helikopterskog servisa - velika zahvalnost (VIDEO)

Nemjerljiv je značaj Helikopterskog servisa Republike Srpske, koji su od početka godine izvršili 27 medicinskih transporta, od čega 16 iz Bolnice Trebinje, rekla je portparol trebinjske Bolnice Nikolina Јelić.
Nikolina Јelić i Snežana Misita - Foto: SRNA
Nikolina Јelić i Snežana MisitaFoto: SRNA

Izražavajući veliku zahvalnost Helikopterskom servisu Srpske, Јelićeva je novinarima izjavila da su izvršili dva medicinska transporta prema zdravstvenim centrima u Srbiji.

- Riječ je o šezdesetogodišnjoj pacijentkinji kojoj je otkriven zloćudni tumor pluća i dušnika, koja ja transportovana u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, a osam časova kasnije transportovan je muškarac /54/ koji ima prelom karlice, dislocirani prelom butne kosti sa unutrašnjim krvarenjem i transportovan je u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije u Beogradu - rekla je Јelićeva.

Ona je dodala da je u posljednja dva dana u toku jednog leta, izvršen je transport dva lica iz trebinjske Bolnice u UKC Banjaluka - muškarac sa akutnim infarktom miokarda i žena od 62 godine.

- Nemjerljiv je značaj Helikopterskog servisa, njihova brzina posvećenost, na čelu sa Bobanom Kusturićem, kao i ljekara. Zahvaljujemo svima od letačkog, do tehničkog sastava koji su od početka 2024. godine izvršili 27 medicinskih transporta, od čega je 16 iz naše ustanove i jedan iz Banjaluke prema Trebinju - rekla je Јelićeva i uputila veliku zahvalnost Helikopterskom servisu u ime Bolnice Trebinje i svih pacijenata.

Predsjednik Udruženja porodica sa problemom steriliteta "Bebe" iz Trebinja Snežana Misita rekla je novinarima da je Helikopterski servis Republike Srpske od životnog značaja, koji često prevozi trudnice ali i bebe u ustanove gdje nastavljaju liječenje.

- To su visokorizične trudnoće, dijabetes, prijevremeni porođaj, to je Klinički centar u Banjaluci ili Beogradu ili ako se bebe rode prijevremeno da se preveze, sve pohvale za te divne momke. za Helikopterski servis na čelu sa Bobanom Kusturićem koji su nam dostupni 24 sata - rekla je Misita.

Ona je rekla da je jedan od najljepših osjećaja kada helikopterom Helikopterskog servisa dođu zdrave majke i bebe.