latinica  ћирилица
12/06/2024 |  22:25 ⇒ 22:58 | Autor: SRNA

Otvorena godišnja izložba radova studenata Akademije umjetnosti (VIDEO)

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin otvorio je večeras u univerzitetskom kampusu godišnju izložbu radova studenata Akademije umjetnosti ovog univerziteta na kojoj je izloženo više od 1.000 radova iz različitih oblasti umjetnosti.
Banjaluka - Univerzitet - izložba - Foto: SRNA
Banjaluka - Univerzitet - izložbaFoto: SRNA

Gajanin je naglasio da studenti Akademije imaju veliki potencijal i kreativnost, te da će rukovodstvo Univerziteta uvijek podržati njihovu afirmaciju.

- Manifestacije koje organizuje naša Akademija umjetnosti sve su posjećenije, što govori o njihovom kvalitetu i značaju, a dokaz toga je i ova izložba koja iz godine u godinu privlači sve brojniju publiku - rekao je Gajanin na otvaranju izložbe.

On je istakao da je ponosan na sadašnje, ali i bivše studente koji su sada afirmisani umjetnici, a koji su svoje znanje stekli na Univerzitetu u Banjaluci.

- Umjetnost nema granica, tako da su umjetnici najbolji ambasadori Univerziteta i pokazuju nas u najboljem svjetlu - rekao je Gajanin.

Godišnja izložba studentskih radova Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci daje presjek različitih umjetničkih formi, metoda i strategija djelovanja kojima su se studenti bavili tokom cijele akademske godine.

Autorima najboljih radova uručene su nagrade Akademije umjetnosti, ali i brojnih ustanova kulture iz Republike Srpske, kao što su muzeji, galerije i kulturni centri.

Izložba se može pogledati do 1. oktobra na pet lokacija – u zgradi Akademije umjetnosti i rektorata banjalučkog Univerziteta, u objektu iza zgrade Akademije umjetnosti, u prostorijama Akademije umjetnosti preko puta Filološkog fakulteta, u ateljeu 2.20 na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu i na Filozofskom fakultetu.