latinica  ћирилица
20/06/2024 |  17:41 ⇒ 18:48 | Autor: SRNA

Izložba "Zlatne ruke" okupila tridesetak izlagača

U Zvorniku je otvorena prodajna izložba "Zlatne ruke - Zvornik 2024" na kojoj se okupilo tridesetak izlagača iz Bijeljine, Malog Zvornika, Bratunca, Banjaluke i Zvornika.
Zvornik- manifestacija "Zlatne ruke" - Foto: SRNA
Zvornik- manifestacija "Zlatne ruke"Foto: SRNA

Ovo je već 17. manifestacija koja promoviše tradicionalne vrijednosti, navela je direktorka Turističke organizacije grada Zvornika Ivana Đokić Milanović. 

- Učesnici manifestacije imaju priliku da ostvare dodatni izvor prihoda, međusobno se upoznaju, razmijene ideje, iskustva i dogovore saradnju - rekla je ona.

Milanovićeva mkaže da je izložba "Zlatne ruke" značajna i za Zvorničane i goste, jer mogu da pronađu šarenoliku ponudu suvenira, ručnih radova, unikatnog nakita, zdravih i kozmetičkih proizvoda.

Otvaranju izložbe prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Zvornika Miloš Tomić, koji je rekao da je primjetno da svake godine ima sve više izlagača iz Zvornika, ali i drugih gradova.

Prema njegovim riječima, grad podržava ovakve manifestacije koje podstiču građane da se aktivno uključe, ne samo u promociju grada, nego i u privredne aktivnosti.

- Ovakve manifestacije doprinose očuvanju običaja, tradicije i narodnih rukotvorina, te doprinose i razvoju turizma - rekao je Tomić.

Na štandovima duž gradskog šetališta izložene su slike, proizvodi od vune, svile, prirodna kozmetika, narodne nošnje i različiti ukrasi.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija, a pokrovitelj grad Zvornik.