latinica  ћирилица
25/06/2024 |  12:32 ⇒ 14:00 | Autor: RTRS

Inspektorat o zabavnim parkovima: Kontrolni organi lokalne samouprave provjeravaju ispunjenost uslova

Za postavljanje zabavnih parkova koji sadrže različite mašine kao što su ringišpili, autodromi i drugo, vlasnik istih je obavezan da pribavi potrebne dozvole organa jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji planira da boravi određeno vrijeme, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.
Inspektorat Republike Srpske - Foto: RTRS
Inspektorat Republike SrpskeFoto: RTRS

Ističe se da jedinice lokalne samouprave u svom sastavu imaju kontrolne organe koji u svakom trenutku prilikom izdavanja navedenih dozvola mogu provjeriti da li su ispunjeni svi potrebni uslovi.

- Imajući u vidu da je riječ o pokretnim objektima, koji često mijenjaju lokacije, te da zakonom nije propisana obaveza niti vlasnika, niti jedinice lokalne samouprave da obavještavaju Inspektorat Republike Srpske o promjeni trenutne i planiranim lokacijama, ovaj organ u praksi i ne raspolaže informacijama o premještanju predmetnih objekata, niti u okviru svojih nadležnosti učestvuje u postupku izdavanja dozvole za njihovo postavljanje - navodi se u saopštenju.

S obzirom, kako su saopštili, da je riječ o objektima koji se po potrebi demontiraju kako bi se premjestili na drugu lokaciju, subjekti koji obavljaju ovu vrstu djelatnosti trebali bi prilikom svakog novog montiranja pribaviti upotrebnu dozvolu izdatu od strane ovlaštene licencirane kuće.

Podsjećamo, sinoć u Doboju se prevrnuo ringišpil.

Policija u Doboju uhapsila je lice iz ovog grada čiji su inicijali B.Ј. koje je upravljalo ringišpilom koji se prevrnuo u dobojskom Parku narodnih heroja pri čemu su povrijeđena maloljetna lica, saopšteno je PU Doboj.

U Bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju zbrinuto je troje djece koja su lakše povrijeđena prilikom prevrtanja ringišpila u tom gradu, rečeno je u Bolnici.