latinica  ћирилица
25/06/2024 |  17:15 ⇒ 19:29 | Autor: banjaluka.net

Mediji: Orkestrirana hajka stranaca i domaćih izdajnika

"Firme sankcionisane zbog veza sa predsjednikom Republike Srpske Milordom Dodikom, na tenderima zaradile 500 miliona KM" - naslov je koji je jutros osvanuo na pojedinim portalima, evidentno iz razloga da potvrdi sumanute odluke američke administracije, piše portal Sada ba, a prenosi Banjaluka net.
Dolari (foto: EPA-EFE / BILAWAL ARBAB, ilustracija) -
Dolari (foto: EPA-EFE / BILAWAL ARBAB, ilustracija)

- Očekivano, odmah se tekst našao na internet stranici BN televizije podebljan izjavom PDP-ovog Igora Crnatka. Kada bi se samo zbrojili svi Crnatkovi propali putevi kao ministra inostranih poslova, avio karte, službena vozila, šteta po građane Republike Srpske (BiH) možda je i veća od pomenutih 500 miliona. Njime su se, doduše, već bavili revizori, a biće vremena za podrobniju analizu - navodi se u tekstu koji je objavio portal Sada ba, a prenijela Banjaluka net.

Dalje se navodi da je tekst "Firme sankcionisane zbog veza sa predsjednikom Republike Srpske Milordom Dodikom, na tenderima zaradile 500 miliona KM"na BN portalu satima glavna vijest.

- Ostali mediji koje Amerikanci plaćaju skoro pa javno, nešto su kraće držali vijest kao naslovnu, vjerovatno je sve srazmjerno tranšama iz američke Ambasade. BN, ionako, prednjači. I ne samo u tim tranšama, javnost zna da godinama, uslovno rečeno, reketiraju privrednike, načelnike, direktore i koga sve ne. Stotine miliona maraka slile su se na račun BN TV, a u izbornim godinama i cijena raste. Uzimaju i šakom i kapom. Za najnovije laži, po dostupnim informacijama iz ove medijske kuće, novac stiže na mjesečnom nivou - piše Sada ba.

Dalje se navodi da je "tekst koji im služi kao današnji napad na Milorada Dodika i sve koji imaju veze s njim, prepun iskonstruisanih informacija".

- U naslovu je navedeno da su firme ZARADILE 500 miliona KM, dok u tekstu pokušavaju da naprave konstrukciju kako su te pare uzete, otete... Sve firme, što je dostupno javnosti, posluju i poslovale su u skladu sa zakonom. Hiljadu tendera, a ZARADA pola miliona, ne petsto. Ne piše ni BN ni prateći portal koliko ukupno ljudi radi u tim firmama, koliko je plata, plaćanja, dobavljača i ostalih izdataka. Ali, što bi? Kada Amerikance ne interesuje sudbina skoro 900 radnika, zašto bi interesovala domaće izdajnike. Da ih ima, a sami se otkrivaju naslovima i tekstovima poput današnjeg. I naravno, neće stati, njima dolari ne smetaju - piše pomenuti portal, a prenosi Banjaluka net.

Dalje se navodi da "BN TV, kako tvrdi izvor iz ove medijske kuće, nikad više novca imala nije, ali nikad nije vladalo veće nezadovoljstvo među zaposlenima".

- I još je sve podvedeno pod priču o jedinom objektivnom i nezavisnom mediju. O kakvom mediju je riječ znaju načelnici, gradonačelnici, direktori, ministri, privrednici. Da, sve je dostupno za one koji posluju u skladu sa zakonom, samo što je većina onih koji plaćaju BN morala da frizira i planove i izvještaje i objave koje po zakonu moraju da ispoštuju. Skupo je ne naći se na portalu BN-a - piše na kraju teksta koji je objavio portal Sada ba, a prenijela Banjaluka net.