latinica  ћирилица
27/06/2024 |  14:04 ⇒ 15:50 | Autor: RTRS

Dan grada Doboja: Uručeni amblemi i priznanja najboljim učenicima (FOTO)

Povodom Dana grada Doboja na svečanoj akademiiji uručeni su amblemi grada i priznanja najboljim učenicima.
Doboj (foto: x.com/Vlada_Srpske) -
Doboj (foto: x.com/Vlada_Srpske)

Amblemi grada Doboja, uz iznos od po 3.000 KM uručeni su Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja za izuzetan doprinos u unapređenju i očuvanju zdravstvenog sistema i Gradskoj organizaciji Crvenog krsta za izuzetna zalaganja u oblasti humanitarnog rada.

Novčana nagrada od po 3.000 KM, povodom Dana grada - 28. juna, uručeni su Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Doboj, Medžlisu islamske zajednice, Župi Presvetog srca Isusovog i Јevrejskoj opštini u ovom gradu.

Novčani iznos dodjeljuje se za doprinos u očuvanju tradicije i kulture na području grada Doboja.

Uručena su priznanja učenicima generacije srednjih i osnovnih škola Doboja.

Anđela Mićić je učenik generacije i nosilac diplome "Vuk Karadžić" u dobojskoj Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić", Boris Cvijanović u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Doboju, Lejla Čvorić u dobojskoj Osnovnoj školi "Dositej Obradović", Emina Hasić u Osnovnoj školi "Petar Kočić" u Sjeninoj Rijeci, Helena Panić u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Boljaniću.

Među nagrađenim su i Bojana Vasić najbolji učenik u Osnovnoj školi "Đura Јakšić" iz Podnovlja, Anđa Savić - u Osnovnoj školi "Ozren" iz Paklenice, Marija Todorović - u Osnovnoj školi "Radoje Domanović" u Osječanima, Dragan Boroš - u Osnovnoj školi "Milan Rakić" u Bukovici Velikoj, te Sara Đerić - u Osnovnoj muzičkoj školi "Markos Portugal" u Doboju.

U okviru srednjih škola, Marko Kovačević učenik je generacije u Gimnaziji "Јovan Dučić", Neda Јotanović u Medicinskoj školi.

U Saobraćajnoj i elektro-školi, u okviru zanimanja četvrtog stepena učenik generacije je Slađan Stevanović, a za zanimanja trećeg stepena Dejan Bijelić.

U Tehničkoj školi, u okviru zanimanja četvrtog stepena učenik generacije je Marija Nikić, a za zanimanja trećeg stepena Dejan Ilić.

U Ekonomskoj školi, u okviru zanimanja četvrtog stepena učenik generacije je Kristina Savić, a za zanimanja trećeg stepena Јovana Vidaković.

U Ugostiteljskoj i trgovinskoj školi, u okviru zanimanja četvrtog stepena učenik generacije je Andrea Pančić, a za zanimanja trećeg stepena Dalila Smajić.

Priznanja su uručena na svečanoj sjednici povodom Dana grada kojoj su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov.

Predsjednik Srpske poručio je da je Doboj grad koji se razvija i koji uvijek može računati na pomoć republičkih institucija u realizaciji važnih projekata koji će doprinijeti boljem životu građana.

Dodik je istakao da je Doboj kao grad od ključne važnosti za Republiku Srpsku u smislu doprinosa tolerantnom i mirnom životu, privrednog razvoja, ali i infrastrukturnih i ostalih važnih projekata.

- Zajedno činimo da se u Doboju rješavaju infrastrukturni i ostali problemi kao preduslov da ljudi ovdje dobro žive i imaju više radnih mjesta. Ponosan sam na kapitalni projekat izgradnje nove bolnice, koja će biti otvorena 4. septembra. To će k.k u obraćanju na svečanoj akademiji povodom Dana grada Doboja.

Kao posebno važan segment i pečat grada Doboja, on je naveo odluku lokalnih vlasti da grade stanove za mlade bračne parove, u čemu ovaj grad može biti primjer drugima.

- Dodjela ključeva za stanove izbjeglim i raseljenim licima je najveći projekat ne samo u Srpskoj, nego i u BiH. Sinergija koja je stvorena između različitih nivoa valsti i odgovornih lica doprinijela je tome da danas možemo da predamo ključeve ljudima koji to dugo čekaju. Uvijek se osjećam postiđeno što to nije prije urađeno, ali društvo je odgovaralo na te zahtjeve svih prethodnih godina - istakao je Dodik.