latinica  ћирилица
27/06/2024 |  18:27 ⇒ 22:07 | Autor: RTRS

Na Јahorini otvorena ljetnja turistička sezona (VIDEO)

Na Јahorini je zvanično otvorena ljetna turistička sezona. Posjetioce očekuje mnoštvo ljetnih sadržaja i atrakcija na koje domaći turisti imaju popust od 50 odsto. Iz Olimpijskog centra Јahorina apeluju na Ministarstvo saobraćaja i veza da što prije u funkciju puste dionicu puta Osmice-Bistrica kako bi se izbjegle gužve pri dolasku na planinu.
Јahorina - Foto: SRNA
ЈahorinaFoto: SRNA

U novoj ljetnoj sezoni turiste očekuje mnoštvo novih atrakcija na Јahorini. Posjetioce najviše privlači adrenalinski park i vožnja alpin kosterom s vrha planine do gondole Poljice.

U Olimpijskom centru vjeruju da će sezona ljetna sezona biti najuspjepšnija do sada jer su pripremili mnogo sadržaja kako bi posjetioci doživjeli Јahorinu na drugačiji način.

- Svi državljani BiH imaju 50 osto na sve sadržaje i to mogu da koriste svaki dan pozivam ih da probaju sve atrakcije da uživaju u svojoj Јahorni, da imamo šest dana kada će biti potpuno besplatan sadržaj kao i danas za građane Istočnog Sarajeva - naglasio je Dejan Ljevnaić, direktor OC Јahorina.

Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske, naglašava da je svake godine sve više sadžaja na Јahorini.

- Sve više ljetnog sadržaja je ovde, što Olimpijski centar radi. Takođe sve više događaja festivala gastro ponude govori da Јahorina pojačava kapacitet što se tiče ljeta siguran sam da sve veći broj turista iz zemlje regiona i svijeta dolaziti na Јahorinu - poručio je Šulić.

Iz Olimpijskog centra apeluju na Ministrastvo saobraćaja i veza da dostave potrebnu saglasnost kako bi se koristila dionica puta Osmice-Bistrica koja je završena prije dvije godine ali nedostaje tehnička verifikacija.

- Apeljuem još jedanput, ne želimo da ulazimo u probleme, ne želimo da pustimo put bez tehničke verifikacije ali čekamo dvije godine.  Gospodine Čubriloviću potpišite to u sljedećih par dana ili ćemo pustiti put - rekao je Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora OC Јahorina.

U narednim danima na Јahorini se održava festival "FEЈS 2024" na kojem će biti prezentovana ljetna ponuda Јahorine namijenjena porodici i pojedincima koji vole provoditi aktivan odmor u prirodi.