latinica  ћирилица
KOMŠIЈE
domaća serija
KOMŠIЈE
20:15
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
KOMŠIЈE

KOMŠIЈE, serija 4 SEZONE (48 epizoda) 

Iz pera mlade scenaristkinje Mile Mašović, a po ideji iskusnog reditelja Milana Karadžića, stiže nam komedija “Komšije“, zabavna i lepršava studija o ljudskim karakterima smještena u seosku pitominu na obali Dunava.

U centru priče je bračni par Zdravković, violinista Ivan (41), član simfonijskog orkestra u Beogradu, miran i rafiniran čovek i njegova supruga Milica (41), slikarka i pobornik zdravog života.
Oni su odlučili da prodaju stan na Dorćolu, pobjegnu od velegrada i presele se u kuću u Brestoviku, u potrazi za mirnijom sredinom sa ogromnom željom da konačno postanu roditelji.
Prvi komšija im je Mašan (58), autoprevoznik, preglasan Crnogorac, na privremenom-cjeloživotnom radu u Srbiji, koga je žena odavno napustila. Mašan ima ćerku Maju (21) divlju i luckastu đevojku, koja silno želi da postane manekenka, ili kakva estradna ličnost.
Sa druge strane, pored kuće Zdravkovića, živi siromašan komšija Sima (40) koji ima troje maloljetne đece i ženu Nadu, stamenu domaćicu, stub njihove familije. Ostavši bez posla, Sima se vratio da živi na selu. Iako jedva prehranjuje porodicu, osoba je vesele i mirne naravi.
Preplitanje događaja u životima tih triju porodica čine osnovne zaplete u epizodama ove komedije.
“Komšije“ tretiraju teme iz “običnog“ života, kroz razvoj priče o novoj fazi življenja njegovih glavnih junaka (bračnog para Zdravković), kao i dogodovštine kroz koje oni prolaze u sredini koju su za sebe odabrali, sa komšilukom koji nije sastavni dio njihovog nekadašnjeg svijeta, već nova realnost u kojoj se nalaze.

U glavnim ulogama pojavljuju se Nebojša Ilić, Milica Mihajlović, Milutin Karadžić, Anja Mit, Miloš Samolov, Nataša Marković, Hristina Popović, Nemanja Oliverić, Katarina Marković, Marko Nikolić, Milena Drakulić, Olivera Bacić, Strahinja Azarić, Miloš Vlalukin, Ana Sakić, Milan Gvero, Maja Šarenac, Nemanja Lukić i drugi.
Reditelj serije je Milan Karadžić a scenarista Vladimir Đurđević.

Redakcija: Zabavni program