latinica  ћирилица
28/06/2024 |  18:47 ⇒ 20:59 | Autor: RTRS

Zeljković novi stari predsjednik Fudbalskog saveza Srpske (FOTO/VIDEO)

Vico Zeljković je ponovo imenovan za predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i ostaće na ovoj funkciji do ljeta 2028. godine. Izborna skupština saveza dala je, na današnjoj sjednici, jednoglasnu podršku Zeljkoviću za novi mandat.
Skupština FSRS - Foto: RTRS
Skupština FSRSFoto: RTRS

Novoizabrani delegati najvišeg zakonodavnog tijela Fudbalskog saveza Republike Srpske, ovu udluku donijeli su po statutu, tajnim glasanjem. Njih 55, jednoglasno su na preiod od četiri godine, do 2028. na poziciju prvog čovjeka saveza ponovo izabrali Vicu Zeljkovića, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom četverogodišnjem mandatu.

Predsjednik Zeljković, ponosan je na činjenicu da je budžet u proteklom periodu uvećan tri puta i što je iskorišćen, prevashodno za poboljšanje infrastrukture.

Vico Zeljković

Kako je istakao novi stari predsjednik, i u narednom periodu, u skaldu sa obezbjeđenim budžetom, radiće se i dalje na poboljšanju infrastrukture.

Izborom za predsjednika fudbalskog saveza Republike Srpske, Zeljković je automatski postao i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine za period 2025 – 2029.

Na današnjoj sjednici su izabrani i novi potpredsjednici, te novi Izvršni odbor. Takođe, izabrani su i predstavnici Fudbalskog saveza Srpske, koji bi kroz verifikaciju u skupštini fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, trebali da obavljaju određene funkcije u krovnom savezu Bosne i Hercegovine.