latinica  ћирилица
28/06/2024 |  20:04 ⇒ 20:06 | Autor: sputniknews.com

Đoković pobijedio Medvedeva: Mislim da je koljeno prošlo test

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, pobijedio je Rusa Danila Medvedeva na egzibicionom duelu u okviru Đorđo Armani tenis klasika.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/NEIL HALL) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/NEIL HALL)

Đoković je zaigrao uoči Vimbldona, iako je na Rolan Garosu povrijedio koljeno i morao je na operaciju meniskusa.

Đoković je ostvario pobejdu u dva seta, sa 6:3, 6:4.

Poslije egzibicije Đoković je upitan kako se osjećao na terenu.

- Mogu da kažem da sam uživao, mogu da kažem da je najbolji tenis kada nema bola. Nije bilo bola, ovo je najbolji test za mene, protiv jednog od najboljih igrača svijeta, da provjerim svoje koleno, da pokušam da budem nisko pri udarcima, test je bio dobar i veoma sam zadovoljan. Mislim da je koljeno prošlo test, da će moj tim biti srećan. Imao sam intenzivne tri nedjelje poslije povrede, uvijek želim da igram na Vimbldonu. Tu je i moj hirurg. On je kriv za sve, on je najvažniji igrač. Bez njega i njegovog saradnika ništa ne bi bilo moguće. Vidjeću koliko ću daleko stići - naveo je Đoković.

Sljedeće pitanje je bilo – da li si Supermen?

- Tejlor Fric je ovo uradio prije mene, ja imam možda četiri, pet dana više od njega. Odmah sam ga kontaktirao kada sam se povrijedio, kad sam čuo za njegovu priču. Dao mi je savjete jer prvi put imam ovakvu povredu. Pitao sam Stena Vavrinku, Lindzi Von, Zlatana Ibrahimovića, pitao sam sve koje znam. Svi su prijeneli svoja iskustva, dali su mi kontakte sa nekim ljudima koji mogu da mi pomognu. Tako sam saznao i za svog hirurga - istakao je Đoković.