latinica  ћирилица
28/06/2024 |  21:28 | Autor: SRNA

Linta: Vidovdan - temelj kolektivnog identiteta srpskog naroda

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta poručio je da je Vidovdan simbol stradanja i patnje, ali i simbol slobode, herojstva, viteštva, otpora tuđinu i vjere i nade u bolje dane.
Miodrag Linta (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs) -
Miodrag Linta (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs)

Čestitajući praznik građanima Srbije i svim Srbima u regionu, Linta je ocijenio da je Vidovdan jedan od najvažnijih temelja kolektivnog identiteta srpskog naroda.

- Na današnji dan se sa velikom zahvalnošću sjećamo srpskih junaka koji su položili svoje živote od kosovskog boja do današnjih dana za otadžbinu, vjeru i narod. Takođe, na današnji dan odajemo sa dubokim poštovanjem priznanje srpskim veteranima koji su se devedesetih godina prošlog vijeka časno, čestito i hrabro borili za državu i slobodu svog naroda - naveo je Linta.

On je čestitao današnju krsnu slavu Vojske Republike Srpske svim veteranima, njihovim porodicama i svim pripadnicima Trećeg pješadijskog puka /Republika Srpska/ Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju slavne VRS.

- Na ovaj dan se sa ponosom i dostojanstvom sjećamo ogromnog doprinosa Vojske Republike Srpske u odbrani Republike Srpske. Na taj način su obezbedili da je barem dio srpskog naroda zapadno od Drine i Dunava opstao na vjekovnim ognjištima i živi u slobodi - istakao je Linta.