latinica  ћирилица
30/06/2024 |  11:54 ⇒ 11:55 | Autor: SRNA

Vučić u julu dolazi u Berane; Knežević: Crna Gora nikad više neće biti antisrpska

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u julu, možda na Petrovdan 12. jula, posjetiti srpski narod u Crnoj Gori i obići Berane.
Hram Sv. Simeona Mirotočivog Berane (foto: youtube.com / Pogled) -
Hram Sv. Simeona Mirotočivog Berane (foto: youtube.com / Pogled)

Vučić je odgovorio na poziv predsjednika Demokratske narodne partije Crne Gore Milana Kneževića koji ga je pozvao u svoje i u ime predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića i srpskog naroda u toj zemlji.

Vučić je rekao da u julu ima puno obaveza, ali da će svakako naći vrijeme i da bi najbolji termin bio Petrovdan.

- Možda bi bilo najbolje na Petrovdan, ali nisam siguran ko će od gostiju biti ovdje u Beogradu na taj dan, ali tokom jula spremam sam i sa najvećom radošću da posjetim Berane i Vasojeviće i da razgovaram sa narodom - istakao je Vučić i zahvalio Kneževiću za poziv.

Knežević je prethodno pozvao Vučića da u julu dođe u Berane i posjeti Hram Svetog Simeona Mirotočivog.

Knežević je istakao da Crna Gora više nikada neće biti antisrpska država, te da je Rezolucija o genocidu u Јasenovcu, koju je usvojila Skupština Crne Gore, jasan odgovor Srba i pravoslavnog naroda u Crnoj Gori i parlamentarne većine koja se ne miri sa revizijom prošlosti.

On je istakao da su ti ljudi pretrpjeli veliko poniženje kada je Podgorica priznala samoproglašeno Kosovo i tri puta glasala za antisrpsku rezoluciju o Srebrenici.

- Crna Gora, dok se mi budemo pitali, nikada više neće biti antisrpska država - poručio je Knežević za TV Prva.

On je ocijenio da negativna reakcija Hrvatske na Rezoluciju pokazuje da Hrvati imaju problem da se suoče sa svojom genocidnom prošlošću.