latinica  ћирилица
30/06/2024 |  16:12 | Autor: SRNA

Hapšenje zbog prijetnji ubistvom i silovanjem

Lice čiji su inicijali U.A. iz Goražda uhapšeno je zbog sumnje da je sa više desetina korisničkih računa na internetu prijetilo smrću i silovanjem trima osobama sa područja Kantona Sarajevo, saopštila je Federalna uprava policije.
Policija Federacije BiH - Foto: RTRS
Policija Federacije BiHFoto: RTRS

Osumnjičeno lice je s više desetina korisničkih računa na internetu, putem društvenih mreža, upućivalo ozbiljne prijetnje po život i tijelo i bezbjednost imovine oštećenih, navodeći da će ih lišiti života klanjem i bacanjem eksplozivnih naprava, silovati, saopšteno je iz FUP-a.

- Izvršeni su pretresi prostorija i pokretnih stvari koje koristi U.A. na području Goražda, koje se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti izvršeno na štetu tri lica s područja Kantona Sarajevo - navodi se u saopštenju.

Tokom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu direktno dovesti u vezu s izvršenjem naprijed navedenog krivičnog djela.

Uhapšeno lice će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.