latinica  ћирилица
30/06/2024 |  16:48 ⇒ 01/07/2024 | 07:18 | Autor: TANЈUG

U nevremenu u Švajcarskoj i Italiji najmanje četiri osobe poginule (VIDEO)

Oluje u Švajcarskoj i sjevernoj Italiji izazvale su velike poplave i klizišta, pri čemu su najmanje četiri osobe poginule, saopštile su danas lokalne vlasti.
Srušio se most u Švajcarskoj (Foto:  EPA-EFE/MICHAEL BUHOLZER) -
Srušio se most u Švajcarskoj (Foto: EPA-EFE/MICHAEL BUHOLZER)

Tijela tri osobe pronađena su nakon što je pokrenuto klizište u oblasti Fontana u dolini rijeke Mađa u švajcarskom kantonu Tičino, prenijela je agencija AP.

Nevrijeme i jaka kiša zahvatili su i južnu i zapadnu Švajcarsku.

Naselja duž rijeke Mađa su evakuisana, a dio malog drumskog mosta Visleto se srušio. Јedna osoba je nestala u obližnjoj dolini Lavizara.

Rijeka Rona izlila se iz korita, poplavivši nekoliko oblasti kantona Vale, kao i autoput i željezničku prugu.

Policija je saopštila da je u dolinama južno od Rone padala izuzetno jaka kiša, a tijelo čovjeka čiji je prijatelj prijavio nestanak pronađeno je danas u alpskom ljetovalištu Sas-Grund.

Јoš jedan muškarac se vodi kao nestao od subote uveče u oblasti Bin, u gornjoj dolini Rone u blizini italijanske granice, saopštila je policija.

Poplave, grmljavine i klizišta takođe su pogodili različite regione na sjeveru Italije. Vatrogasci su saopštili da su izveli oko 80 spasilačkih operacija i evakuisali desetine ljudi u sjevernom regionu Pijemonta.

Između Montanara i San Benjo Kanavezea, dvije odrasle osobe i tromjesečna djevojčica spaseni su nakon što ih je nabujala rijeka Orko zarobila u automobilu, saopštili su vatrogasci. Istovremeno, nekoliko sela je izolovano zbog izlivanja potoka, oluja i klizišta u regionu Vale D`Aosta.