latinica  ћирилица
02/07/2024 |  22:53 ⇒ 22:57 | Autor: sputniknews.com

Turska u osmini finala Evropskog prvenstva

Fudbaleri Turske eliminisali su favorizovanu Austriju pobjedom 2:1 na Red Bul areni u Lajpcigu i sastaće se u četvrtfinalu sa Holandijom, koja je bila bolja od Rumunije rezultatom 3:0.
Austrija - Turska  (Foto:EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH) -
Austrija - Turska (Foto:EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH)

Šok je uslijedio već u prvom minutu, kada je štoper Turaka Demiral zakucao loptu iz peterca poslije loše reakcije kompletne odbrane Austrije nakon kornera.

Uspjeli su izabranici Ralfa Ragnika da se konsoliduju poslije tog početnog šoka i da uspostave konce igre, ne i da pronađu put do gola Gunoka.

U nastavku susreta Austrijanci su napravili dvostruku izmjenu tokom 15-minutne pauze, izašli su Šmid i Mvene, a ušli Gregorič i Pras.

Imali su terensku inicijativu, ali su Turci stigli i do drugog gola. I to ponovo preko štopera Demirala, koji je glavom zakucao loptu u mrežu, nadskočivši dvojicu štopera Austrije, poslije savršenog centaršuta supertalentovanog Arde Gulera. Igrao se 59. minut.

Ipak, nije se dugo čekalo na Austrijanci prepolove tu prednost, a strijelac je bio Gregorič.

Krenuli su u juriš Austrijanci, imali su šanse preko Arnautovića, ali su Turci uspjeli da se odbrane i da im se osvete za poraz iz marta mjeseca ove godine, kada je u prijateljskom meču bilo 6:1 za Austriju.

Kompletirani su svi parovi četvrtfinala EP u Njemačkoj:

Španija - Njemačka
Portugalija - Francuska
Engleska - Švajcarska
Turska - Holandija