latinica  ћирилица
04/07/2024 |  15:34 ⇒ 17:06 | Autor: RTRS

Stevandić: Oni koji komentarišu Srpsku ne reaguju na ratnohuškačke izjave Heleza i Isaka (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez osoba koja ima presudu za lažno svjedočenje, te da je lažno sve što radi.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Osoba presuđena od Suda BiH zato što je bio lažni svjedok. Pravi spektakle - poručio je Stevandić, odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentariše to što je Helez objavio snimak sa dronovima na kojem tvrdi da je to "najbolji penicilin za radruživanje Republike Srpske i Federacije BiH".

Stevandić je podsjetio da se u Narodnoj skupštini Srpske nije raspravljalo, niti postoji dokument o razdruživanju već je nešto što je pominjano u smislu nekog političkog odgovora sada zloupotrijebljeno i iskorišteno da se pravi ratnohuškačka retorika.

- Ali, kao što vidite, na to ratno huškanje i Zukana Heleza i snimanje spotova o nekim vojskama i paravojnim formacijama Rame Isaka ne reaguju oni koji pišu nama pismo kada držimo političke govore ili kada raspravljamo o političkoj situaciji u Republici Srpskoj - rekao je Stevandić.

Naveo da na mirnu demokratsku i skupštinsku raspravu o temama imaju primjedbe, šalju prijeteće poruke, dok na ratnohuškačku retoriku, pokazivanje dronova, okupljanje i snimanje spotova o paravojnim formacijama Isaka ili Heleza ne reaguju, i to je velika sramota.

- I ovo je moj javni poziv da se ambasade koje se inače bave komentarisanjem Republike Srpske i svake naše izjave posvete tome ili da kažu javno da podržavaju ratnohuškačku retoriku Isaka i Heleza - poručio je Stevandić.