latinica  ћирилица
05/07/2024 |  11:30 | Autor: RTRS

Banjaluka: Uhapšena dva lica, odbila da se testiraju na drogu

Policija u Banjaluci uhapsila je lice iz ovog grada i jedno iz Laktaša koja su prilikom kontrole vozila kojima su upravljali odbila da se testiraju na prisustvo droge u krvi.
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske) -
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske)

Uhapšeno je lice iz Banjaluke G.Ž. koje je upravljalo vozilom folksvagen i lice iz Laktaša S.V, koje je vozilo fijata, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

Nadležnoj policijskoj stanici juče iza ponoći oko 2.30 časova, oštećeno lice prijavilo je da je na parkingu u Banjaluci nepoznato lice oštetilo, odnosno zapalilo njegovo vozilo audi.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a o svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Policija u Banjaluci preduzima mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i otkrivanju izvršioca.

U okviru akcije "Plantaža 2024", banjalučka policija pronašla je i izuzela četiri PVC saksije sa četiri stabljike indijske konoplje.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se preduzmu neophodne mjere i radnje s ciljem identifikovanja izvršioca krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet droge.

Na području Policijske uprave Banjaluka evidentirano je pet krivičnih djela, tri narušavanja javnog reda i mira i 10 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica zadobila povrede.