latinica  ћирилица
07/07/2024 |  17:26 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

MUP Srpske nastavlja sa zalaganjem za bezbjednost Republike i njenih građana (FOTO/VIDEO)

Bezbjednosna situacija u Republici Srpskoj je stabilna, što je rezultat dobre saradnje rukovodstva Srpske, Vlade i ostalih institucija, zaključeno je na sastanku predsjednika Srpske Milorada Dodika, premijera Radovana Viškovića i rukovodstva MUP-a.
Policija Republike Srpske (foto: predsjednikrs.rs/ Dona Katušić) -
Policija Republike Srpske (foto: predsjednikrs.rs/ Dona Katušić)

Nakon sastanka zvanični su prisustvovali pokaznoj vježbi "Odgovor na teroristički napad na štićeni objekat" koju su izveli pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srpske.

- Ovo je dokaz da su građani u Republici Srpskoj bezbjedni, ali i da smo spremni čuvati sigurnost Srpske i njenih građana. Uložili smo dobar novac i to ćemo nastaviti da radimo. Osmislili smo plan za izgradnju stanova u gradovima i opštinama gdje je to potrebno i da pomognemo ljudima da riješe svoje stambeno pitanje i da se angažuju u službi za očuvanje i odbranu Srpske - rekao je Dodik.

Dodik je dodao da su MUP Srpske i Policija jedino što je ostalo nakon razvaljivanja Vojske Republike Srpske ne samo kao struktura koja čuva javni red i mir nego i bezbjednost svake noći i svakog dana.

- Mi to želimo i neskriveno radimo u okviru nadležnosti koje ima Policija. Mi razvijamo sposobnosti, naoružavamo se, nabavljamo opremu i nastavićemo to da radimo - napominje Dodik.

Nakon sastanka u Centru za obuku MUP-a Srpske u Zalužanima predsjednik Višković je najavio da će biti nastavljena ulaganja u MUP Srpske kako bi bili održani mir i stabilnost u Republici Srpskoj, ali i BiH.

- Danas smo se dogovorili da će MUP napraviti plan nabavki šta je potrebno, kako bi ovi ljudi što bolje izvršavali svoje zadatke - dodao je Višković.

Do sada je uloženo 180 miliona KM u opremu, naoružanje, taktička i terenska vozila, helikoptere kao i formiranje organizacionih jedinica koje mogu da odgovaraju modernim izazovima, istakao je resorni ministar Siniša Karan.

- MUP Srpske sa sigurnošću možemo reći da je dovoljno opremljen, ospobljen i sa dovoljnim kapacitetom da može garantovati zaštitu Ustavnog poretka Republike Srpske i bezbjednost svih njenih građana, tako je danas i tako će biti u buduće - dodao je Karan.

Na sastnaku je zaključeno je da je odličan potez bilo pokretanje Srednje škole unutrašnjih poslova kako bi MUP Srpske nastavio da obnavlja kadar.