latinica  ћирилица
12/07/2024 |  14:11 ⇒ 14:19 | Autor: SRNA

Žunić: Rezolucija shvaćena na pravi način - kao sredstvo za obračun sa Srbima

Rezolucija o Srebrenici u većem dijelu svijeta shvaćena je na ispravan i jedini mogući način - kao sredstvo za obračunavanje sa Srbima kroz etiketiranje cijelog naroda da bi se Njemačka oprala od svoje sramne prošlosti, poručio je za Srnu šef poslaničkog kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić, komentarišući navode nelegalnog Kristijana Šmita koji je istakao da je ovaj dokument "namjerno pogrešno shvaćen" u političke svrhe.
Igor Žunić - Foto: RTRS
Igor ŽunićFoto: RTRS

- Činjenica da je Njemačka sponzor tog neuspješnog projekta objasnila je sve namjere koje su njeni kreatori imali. Ona je politički dokument, koji je pokazao svu dvoličnost Njemačke, Amerike i još nekih zemalja koje nisu našle za važno da govore o stradanjima i genocidu počinjenom nad Srbima, ali su našli da raspakuju temu Srebrenice, kako bi se manje govorilo o nekim drugim dešavanjima - rekao je Žunić, govoreći o autorskom tekstu Šmita za Frankfurter Algemajn Cajtung.

Kaže da je rezolucija politički čin, koji eksploatiše njemački lažni predstavnik koji napada Srpsku, jer niko neće da prizna nekoga ko nelegalno boravi u BiH.

- Koje su stvarne namjere takve ličnosti govore hvalospjevi o Mladenu Ivaniću, kao i sastanci sa Јelenom Trivić - ukazao je Žunić.

Uvjerava da njihovi planovi da Srpskoj podmetnu nekog novog Isaka i slične tipove poput onih koje gledamo u Federaciji, neće proći u Republici Srpskoj, jer to srpski narod neće dozvoliti.

- Kao izabrani predstavnici naroda, naša dužnost i obaveza je da predstavljamo svoj narod i radimo ono što narod od nas očekuje, te zaštitimo njihova prava. Svaka riječ i sve što radi rukovodstvo Srpske, i to vrlo uspješno, je želja srpskog naroda - istakao je Žunić.

Kaže da je Srpska spremna za razgovor i dijalog, ali nije spremna da ulazi u bilo kakvu komunikaciju sa nepriznatim, nelegalnim ličnostima koji uz podršku Amerike ovdje prave haos.

- Niko u Republici Srpskoj ne razgovara sa Šmitom, a to što Ivanić i ostali, bivši i sadašnji PDP-ovci trče i kod nelegalnog i neimenovanog čovjeka, govori da su spremni na sve, pa i na saradnju s onima koji žele da ugase Srpsku - zaključio je Žunić.

Šmit je takođe i pohvalio bivšeg člana Predsjedništva i počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića, navodeći da je on bio spreman na razgovore i da treba okupiti one koji misle drugačije od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Nelegalni Kristijan Šmit kritikovao je i održavanje Svesrpskog sabora u Beogradu i donošenje Deklaracije, istakavši da je riječ o pokušaju rušenja Dejtonskog sporazuma, iako se u tekstu ovog dokumenta poziva na puno poštovanje Dejtona, odnosno Ustava.