latinica  ћирилица
13/07/2024 |  10:54 ⇒ 12:29 | Autor: SRNA

Kecmanović: U nastajanju su čak tri BiH , odlazeći Marfi i lažni Šmit bi da vrate vrijeme unazad

BiH koju brane odlazeći ambasador SAD u BiH Majkl Marfi i lažni Kristijan Šmit postoji isključivo u njihovim pravilima, mjerama, dekretima, zabranama po osnovu antiustavnih bonskih ovlašćenja i u presudama njihovih sudova koje niko ne uzima ozbiljno, a za to vrijeme sat otkucava i u nastajanju su čak tri Bosne, smatra profesor Nenad Kecmanović.
Nenad Kecmanović - Foto: SRNA
Nenad KecmanovićFoto: SRNA

Prema njegovim riječima, to je dio metaprocesa, resuverenizacije i višepolarizacije, a Svesrpski sabor i Deklaracija koja je usvojena na njemu "samo su dali majeutičku podršku lakšem porođaju tog novog svijeta".

- Odlazeći Marfi i lažni Šmit u ime supersile u opadanju koja gubi u Ukrajini i kompromituje se u Gazi i iza Eufora i NATO-a pokušavaju da zaustave vrijeme ili čak da kazaljku istorijskog sata vrate unazad - dodao je Kecmanović.

Prema njegovim riječima, onog dana kada su ukinuli prvu entitetsku nadležnost dali su za pravo i domaćim akterima da se svako ponaša po svom i stvorili haos i raspad u kome sebe čine neophodnim za čuvanje BiH kakva ne odgovara ni Bošnjacima ni Srbima ni Hrvatima.

- Živjeli su domaćini i ranije kao imperijalna kolonija, ali su dva naroda aktivno pristajala, a samo jedan se aktivno bunio. Zato je danas preventivno za sve kriv narod u Srpskoj i predsjednik Milorad Dodik na sudu u Sarajevu, kao što su bili i Princip i Mladobosanci u Beču, Slobo, Radovan i Ratko u Hagu - napisao je Kecmanović u autorskom tekstu u Politici.

Prema njegovim riječima, sada i Srbi znaju preventivno na svom terenu o "nadležnostima", "razdruživanju", "zajedničkoj budućnosti".

- Ako treba, može i referendum. I sam predsjednik SAD DŽozef Bajden veli: Napustimo li Ukrajinu, promijeniće se dinamika situacije na Balkanu. Da li još malo taktizirati dok se to ne dogodi ili početi sa odbrojavanjem - upitao je Kecmanović.

On je poručio da je Dejton na srpskoj strani.

- A taj dokument jedino je principijelno uporište za sve unutrašnje i spoljne aktere. Sve ostalo je odnos snaga - naveo je Kecmanović.