latinica  ћирилица
13/07/2024 |  11:21 ⇒ 11:25 | Autor: banjaluka.net

Obradović: Zbog Stanivukovićevog navodnog razumijevanja ljudi, voda neće poteći

David Obradović iz Foruma mladih SPS Gradskog odbora Banjaluka uputio je oštru kritiku na račun gradonačelnika Draška Stanivukovića zbog problema sa vodosnabdijevanjem u gradu. On je istakao da lažno saosjećanje gradonačelnika ništa ne znači građanima koji su danima bez vode.
SPS - Foto: RTRS
SPSFoto: RTRS

Vode u pojedinim naseljima nema već četiri dana dok živa u termometru prelazi 40 stepeni.

Iako se Stanivuković poziva na to da je ovako bilo i prethodnih godina to nije istina, redukcija je bilo, ali po nekoliko časova, nikako nekoliko dana.

- Zbog njegovog navodnog razumijevanja ljudi, voda neće poteći, ali je zbog njegove četvorogodišnje glume i nerada voda presušila. "Prosuta" je u astronomski plaćene kružne tokove, besmisleni megafon, i holivudski život njegovih saradnika. Vodovodom se nestručno upravljalo, nije ulagano u proširenje kapaciteta, a broj priključaka je znatno povećan. Zbog toga nema vode. To je istina, sve ostalo je gluma - ističe Obradović.

On je naglasio da je gradonačelnik morao biti svjestan problema sa vodosnabdijevanjem.

- Umjesto da građanima ponudi rješenja i odgovore, on im je nudio video klipove kako uživa u jahanju konja. Možda je time Draško htio da imitira kadrove "Planine Broukbek" , ali je činjenica da je od svega što je glumio u zadnje četiri godine najbolji u ulozi za koju se ne folira – nesposobnog razmaženka - kaže Obradović.

- Lažni osmijeh i lažni zagrljaj ovoga puta ne pomažu. Tragično je što zbog toga ispaštaju ljudi. Građani zaslužuju odgovornu i efikasnu vlast koja će raditi u njihovom interesu, a ne vlast koja će ih ostaviti bez osnovnih uslova za život. Naš grad zaslužuje bolje, a građani ne smiju biti taoci nekompetencije i neodgovornosti aktuelne gradske vlasti - dodaje Obradović.

On je kazao da je Stanivuković očigledno nedorasli i nesposobni jahač Banjaluke koji bi, kako navodi, trebao da ode u oktobru.