latinica  ћирилица
13/07/2024 |  11:26 ⇒ 13:39 | Autor: RTRS

Budimir: Ekonomski dio hibridnog rata protiv Srpske dostigao svoj krešendo (VIDEO)

Hibridni rat protiv Srpske koji se vodi već godinu i po dana u svom ekonomskom dijelu dostigao krešendo, rekao je ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir.
Željko Budimir (Foto: twitter.com/mnrvoid_rs) -
Željko Budimir (Foto: twitter.com/mnrvoid_rs)

Budimir je naveo da je taj hibridni rat obuhvata diplomatske napore, političke, ekonomske, finansijske i medijske i on je u punom jeku.

- A što se tiče njegovog ekonomskog dijela dostigao je svoj krešendo - poručio je Budimir u Banjaluci i dodao da je cilj svima na političkoj sceni i u privrednom životu Srpske poručiti da će, ako ne budu slušali Vašington, London ili eventualno Berlin i Brisel, biti sankcionisani i neće moći da obavljaju svoju privrednu aktivnost.

Dodaje da se u istoriji to uvijek zvalo kolonijalizam ili neokolonijalizam, kao što to imamo danas.

- To nije ništa novo. Naš zadatak je da to da izdržimo, a javnost mora da shvati šta se dešava - rekao je Budimir i dodao da nije u pitanju samo kompanija koja je, kako kažu, povezana sa vlašću, već je poruka svim privrednicima da Republika Srpska ne smije da ima nezavisne privredne subjekte koje bi podržavali suverenističku politiku u Srpskoj.

Govoreći o današnjem forumu u Banjaluci o geopolitičkim promjenama i njihovim reperkusijama na Balkan i Srpsku koji je organizovao Pokret "Odbrana Srpske", Budimir je rekao da je njegov prvi cilj objasniti javnosti u kakvim problemima i izazovima se nalazi Republika Srpska.

- Ovaj forum to uspio, a posebno zato što su u njemu stvaraoci Republike Srpske koji su pokazali da imaju i intelektualnu sposobnost da objašnjavaju današnju realnost koja je za Republiku Srpsku jako teška i sa druge strane da šalju poruke da Srpska nema alternativu u odnosu na bilo šta drugo - poručio je Budimir.