latinica  ћирилица
13/07/2024 |  13:38 | Autor: SRNA

Kojić: Srbi su naučili lekciju iz prošlosti

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je da su Srbi naučili lekciju iz prošlosti, da su isključivo za mir i da neće dozvoliti da ponovo dožive sudbinu kakvu su doživjeli 1992. i 1993. godine u Podrinju.
Branimir Kojić - Foto: RTRS
Branimir KojićFoto: RTRS

Kojić je naveo da je komemoracija 11. jula u Potočarima najbolje pokazala cilj usvajanja rezolucije o Srebrenici i da su se odmah sarajevski političari utrkivali ko će više udariti na Republiku Srpsku, Srbiju, njihovo rukovodstvo, ali i na kompletan srpski narod.

Prema njegovim riječima, ratnohuškačke poruke su se čule iz svake izjave, a to se dešavalo pred svim stranim i islamskim diplomatama koje su se "samo zadovoljno podsmijevale i podgrijavale situaciju".

- Zamislite samo bezobrazluka Majkla Marfija koji kaže da je on i njegova država uvijek uz porodice žrtava, a nikada nije stao ispred porodice ubijenih Srba, čime nam je na perfidan način priznao da za njega naše žrtve nisu žrtve i time dao dodatna krila svima da naše žrtve marginalizuju - ukazao je Kojić.

On je ocijenio da će se sljedeće godine, kada se bude obilježavalo 30 godina u Potočarima, "biti demonstracija sile i otvoreno vrijeđanje svega srpskog".

Kojić je rekao da mu se čini, a da bi volio da griješi, da Sarajevo želi rat, "ponovo žele krv, stradanje i haos, a za sve to bi ponovo da optuže Srbe".

- Političari iz Sarajeva očigledno da su osokoljeni činjenicom da zapad stoji iza njihovih leđa i svjesno ih navodi da napadaju na sve što je srpsko, ali bi trebali znati da smo i mi Srbi naučili lekciju iz prošlosti i da smo spremni da sačuvamo svakog svog građanina i da smo isključivo za mir, ali nećemo dozvoliti da ponovo doživimo sudbinu koju smo doživjeli 1992-1993. u Podrinju - naglasio je Kojić.