latinica  ћирилица
13/07/2024 |  13:43 | Autor: SRNA

BORS: Samo mržnja prema Srbima garantuje Bošnjacima uspješnu političku karijeru

Iz Boračke organizacije Republike Srpske ističu da ne postoji niti jedan bošnjački političar koji mir danas ne bi žrtvovao za unitarnu BiH.
BORS - Foto: RTRS
BORSFoto: RTRS

- Nakon izliva ogromne količine histerije, bijesa, patološke mržnje, niza uvreda i neistina o Srbima i svemu sto je srpsko od isfrustriranog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića 11. jula u Srebrenici, može se zaključiti da je i njegov narativ - što više mrziš Srbe to si uspješniji i popularniji bošnjački političar - navode iz BORS-a.

Ukazuju da bošnjačkim političarima izgleda samo mržnja prema Srbima garantuje uspješnu političku karijeru, a kuda ta mržnja vodi BiH i narod koji u njoj živi to izgleda nikoga u ovom trenutku uopšte ne zanima.

Iz BORS-a ističu da je sasvim evidentno da bošnjački narod ni poslije 29 godina života u miru u dejtonskoj BiH nije uspio da iznjedri niti jednog političara koji ne mrzi Srbe i sve što je vezano za srpski narod.

- Čak šta više nema bošnjačkog političara koji prihvata realnost koja se zove BiH po slovu Dejtona. Ne postoji bošnjački političar koji BiH doživljava onakvom kakva ona zaista i jeste, kao međunarodno priznatu državnu tvorevinu sastavljenu od dva ravnopravna entiteta i tri ravnopravna konstitutivna naroda - navode iz BORS-a.

Osim toga, kako ističu, ne postoji niti jedan bošnjački političar koji je u stanju da pojmi postojanje Republike Srpske.

- Bošnjačka politička elita prihvata samo postojanje BiH kao unitarne države, što u prevodu znači država bošnjačkog, bosanskog iliti muslimanskog naroda u kojoj bi ostali narodi imali status nacionalne manjine. Znači da smo svi zbog takvog narativa i pustih snova punih 32 godine zarobljeni u 92. godini - dodaje se u saopštenju.

Iz BORS-a navode da je pitanje za milion dolara da li će na ovim prostorima vrijeme početi da teče i kada.

- Kako da idemo u budućnost, ekonomski napredak i prosperitet, kako da gradimo suživot, regionalnu saradnju i stabilnost, kako da nam mir bude imperativ kada ne postoji niti jedan bošnjački političar koji mir danas ne bi žrtvovao za unitarnu BiH - navodi se u saopštenju.

Iz BORS-a dodaju da je prosto nevjerovatno da se prije i tokom nesrećnog građanskog rata i poslije potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma pa sve do danas, nije pojavio niti jedan Srbin koji bi odgovarao bošnjačkoj političkoj eliti.

- Koristi se svaki trenutak da se napadne i okrivi sve sto je srpsko, kako na međunarodnom tako i na unutrašnjem planu. Nama se zamjeri i to što se branimo i borimo za slobodu, dostojanstvo i istinu. Najbolje je valjda kada smo bespomoćni i kada se sa nama može postupati kao sa robljem do potpunog istrebljenja - navode iz BORS-a.

Ističu da je srpski narod odlučio da se bori, brani i opstane.

- Da li ćete nam Vi i vaši kosponzori zbog toga zamijeriti, za nas je potpuno nebitno jer imamo pravo na slobodu i opstanak - dodaju iz BORS-a.

Mržnju bošnjačkih političara prema svemu što je srpsko, navode iz BORS-a, u potpunosti podržavaju zapadni moćnici koji na sve načine žele završiti ono što su započeli devedesetih godina prošlog vijeka.

- Pomogli su Hrvatima da urade ono što je bio državni projekat Nezavisne Države Hrvatske u toku Drugog svjetskog rata. Pomogli su Albancima da Kosovo i Metohiju etnički očiste od Srba. Priznajući Kosovo kao nezavisnu državu i otimajući dio teritorije Srbije izvršili su najgrublju povredu Povelje UN i međunarodnog prava. Uništavaju Dejtonski mirovni sporazum koji su sami stvorili i pokušavaju od BiH napraviti unitarnu državu - navodi se u saopštenju.

Cilj je, kako je ističe, da čitav ovaj prostor postane dio NATO alijanse potčiniti se zapadnim interesima, naravno na štetu srpskog naroda koji nema pravo na svoje interese.

- Od nas se samo traži da sve to sa oduševljenjem prihvatimo i izvršimo kolektivno samouništenje. Upravo zbog toga naša borba za opstanak njih strašno nervira. Oni smatraju da nam jedino pripada pravo na samouništenje. Upravo onima kojima su puna usta mira i stabilnosti, niti je stalo do mira niti do stabilnosti - navode iz BORS-a.

Ističu da će se narodi na ovim prostorima okrenuti budućnosti kada bošnjački političari i međunarodna zajednica prihvate realnost i počnu poštovati ono što su i sami potpisali i svojim potpisima garantovali.

- Tog dana ćemo prestati da živimo u strahotama devedesetih godina prošlog vijeka, a narodi koji vijekovima žive na ovim prostorima okrenuće se budućnosti, prestaće da se plaše prošlosti, sloboda i mir će se podrazumijevati, dok će ekonomski prosperitet i uslovi u kome je on moguć biti svima imperativ - navode iz BORS-a.

Dodaje se da je srpski narod spreman da se okrene budućnosti i poziva druge narode da isto učine.