latinica  ћирилица
13/07/2024 |  14:15 | Autor: RTRS

Stevandić: Bećirovića će odbaciti vlastiti narod kome nudi siromaštvo umjesto saradnje

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić istakao je da će se predsjedavajućem Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću vrlo brzo kao bumerang vratiti kratkotrajni benefit koji ima od napadanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te da će biti odbačen od vlastitog naroda kome nudi siromaštvo umjesto saradnje.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

Povodom Bećirovićeve izjave da je "vrijeme da Vučić ostavi BiH na miru", Stevandić je istakao da najgori i najneuspješniji ljudi koji izazivaju ratove i sukobe napadaju one koji umiriju situaciju i koji su garanti mira na Balkanu.

- Ne znam da li je gospodinu Bećiroviću neko ugradio neki čip koji stalno emituje "Vučić, Vučić, Vučić"? On čim otvori usta mora prvo da izgovori "Vučić", a pošto ima negativan stav, onda se takmiči sam sa sobom da svaki put kaže nešto gore - rekao je Stevandić.

On je ocijenio da je potpuna patologija to što je Bećirović toliko opterećen Vučićem.

- Bećirović je opterećen zato što je nesposoban, zato što nikad nije stvorio. Gdje ste vi vidjeli neku građevinu ili projekat koji je počeo Bećirović? Gdje ste vidjeli neku saradnju i konferenciju gdje su se narodi pomirili, dogovarali, poput `Otvorenog Balkana`, kao što je radio Vučić? - upitao je Stevandić.