latinica  ћирилица
13/07/2024 |  14:49 ⇒ 14:49 | Autor: SRNA

Stevandić: Imamo pet kandidata za načelnike, a podržaćemo još dva koaliciona

Ujedinjena Srpska imaće pet kandidata za načelnike opština na predstojećim lokalnim izborima, a podržaće još dva koaliciona kandidata, rekao je danas lider ove partije Nenad Stevandić.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

On je naveo da Ujedinjena Srpska nigdje nije napravila koalicioni dogovor sa opozicijom iz Republike Srpske.

- Nešto manje smo se slikali, a više radili po terenu i ono što trenutno imamo su više od 1.100 kandidata, pet plus dva kandidata za načelnike od kojih su većina favoriti - rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci nakon Skupštine Ujedinjene Srpske.

Stevandić je rekao da će biti nosilac liste za Banjaluku, te dodao da u banjalučkom Gradskom odboru Ujedinjene Srpske nema odluke o podršci bilo kome.

On smatra da će Ujedinjena Srpska biti u prve tri političke partije u Banjaluci i da će preuzeti vođenje Skupštinom grada u narednom mandatu.

Stevandić je ocijenio da u Banjaluci ima "previše političkog rata" i da je odluka Ujedinjene Srpske da izbalansira i napravi da u Banjaluci nema političkih rovova, već da se realizuju projekti.

On je naveo da će ova partija poslije lokalnih izbora imati ogroman broj predsjednika lokalnih supština, jer je u mnogim opštinama "ne samo jezičak na vagi, nego i ona koja odlučuje".