latinica  ћирилица
15/07/2024 |  07:25 ⇒ 10:05 | Autor: TANЈUG

Prvo Trampovo pojavljivanje poslije atentata - pozvaću na novi napor ka nacionalnom jedinstvu (VIDEO)

Bivši predsjednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim izborima Donald Tramp izjavio je da je, poslije atentata u kojem je u subotu lakše povrijeđen, potpuno izmenio govor koji će održati u četvrtak, posljednjeg, četvrtog dana republikanske konvencije u Milvokiju i naveo da će pozvati na novi napor ka nacionalnom jedinstvu.
Donald Tramp  (Foto:EPA-EFE/SHAWN THEW) -
Donald Tramp (Foto:EPA-EFE/SHAWN THEW)

Tramp je u ekskluzivnom intervjuu za nedjeljnik Washington Examiner rekao da želi da iskoristi istorijski trenutak i ujedini zemlju.

- Govor koji sam planirao da održim u četvrtak trebalo je da bude zaista snažan. Da se ovo nije dogodilo (pokušaj ubistva u Pensilvaniji), to bi bio jedan od najnevjerovatnijih govora usmjeren uglavnom na politiku predsjednika DŽozefa Bajdena. Iskreno, sada će to biti potpuno drugačiji govor - rekao je Tramp.

Naveo je da će govor odražavati njegovo uvjerenje da je napad na skupu u Pensilvaniji potpuno promijenio tok izborne kampanje, što su već potvrdili i republikanci i demokrate.

Tramp je rekao da će njegov govor biti odgovor na trenutak koji je nametnula istorija.

- Ovo je prilika da ujedinimo zemlju, čak cijeli svijet. Govor će biti značajno drugačiji od onoga koji je planiran prije dva dana - istakao je Tramp.