latinica  ћирилица
15/07/2024 |  16:15 ⇒ 17:41 | Autor: RTRS

Јahorina ultra trejl 27. i 28. jula (VIDEO)

Deseti Јahorina ultra trejl, sportska, kulturna i turistička manifestacija, koja promoviše prirodne ljepote i gostoprimstvo Republike Srpske širom svijeta, biće održana 27. i 28. jula, najavio je danas Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Јahorina.
Јahorina ultra trejl-pres (Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Јahorina ultra trejl-pres (Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Trke na 160, 78, 30 i 10 kilometara okupiće ljubitelje prirode, tračanja i planinarenja iz cijelog svijeta, na najvećem regionalnom sportskom događaju ovakve vrste i pružiti im priliku da testiraju izdržljivost i uživaju u predivnim pejzažima Srpske.

Ljevnaić je rekao da je od ove godine ultra trka dugačka 160 kilometara i startuje u Prijevoru iz Zelengore.

- I svaki trkač koji je prošle godine trčao u Ultra je ostao zapanjen ljepotama Republike Srpske. I oni su svi naši ambasadori nakon završetka trke. I to moram da istaknem da mi smo ponosni sa tim ljepotama. I upravo kroz Јahorina ultra trej želimo da promovišemo te ljepote Republike Srpske i da svaki gost vidi i kasnije promoviše te naše prirodne ljepote - rekao je Ljevnaić.

Prijavljeno je više od 5.000 sportista iz 30 zemalja. Među njima i pjevač Nikola Rokvić, koji će poslije trke od 30 kilometara održati koncert na Јahorini.

Rokvić je rekao da za njega Јahorina ima mnogo lijepih uspomena, te će 28. jul biti poseban dan za njega.

- Prvi put ću trčati 30 kilometara na planini, a što još nekako izazovnije, poslije toga ću imati koncert. Tako da ja se nadam da ću sve to lijepo izdržati. Јesam u kondiciji, treniram i imao sam put gdje sam prelazio velike kilometraža, ali ovo je nešto posebno poslije svih tih napora odraditi koncert, mislim da će biti posebno i da će mi i ti trkači dati neku posebnu energiju - rekao je Rokvić.