latinica  ћирилица
18/07/2024 |  10:15 | Autor: SRNA

Milošević: Da li će Stanivuković uvažiti protivljenje građana betonizaciji?

Šef Kluba odbornika Socijalističke partije Srpske u banjalučkoj Skupštini grada Darko Milošević pozvao je gradonačelnika Draška Stanivukovića da kaže da li će uvažiti zahtjeve građana koji su isključivo protiv gradnje novih lamela u njihovim naseljima i prekomjerne betonizacije Banjaluke.
Darko Milošević - Foto: RTRS
Darko MiloševićFoto: RTRS

Imajući u vidu da se Stanivuković aktivno uključio u objašnjavanje značenja ćiriličnih slova u parku koji i nosi taj naziv, ističe Milošević, Klub odbornika SPS-a zhtijeva od gradonačelnika da građanima odgovori na nekoliko važnih pitanja, od kojih je prvo - da li je završena javna rasprava na kojoj su građani mogli da iznesu primjedbe i sugestije na predložene izmjene regulacionog plana?

- Koliko zajednica etažnih vlasnika se izjasnilo da su protiv izmjena regulacionog plana i betonizacije Banjaluke? - upitao je Milošević.

Iz Gradskog odbora SPS-a traže od Stanivukovića da javno iznese sve primjedbe koje su građani imali na dosadašnjim raspravama, kako bi javnost bila adekvatno informisana, saopšteno je iz ove partije.

- Šta ćete i da li ćete uvažiti zahtjeve građana koji su isključivo protiv gradnje novih lamela u njihovim naseljima i protiv prekomjerne betonizacije našeg grada? - pita Milošević.

Iz SPS-a poručuju da ono što sada najmanje može učiniti Stanivuković, koji svaki dan pominje kako sve radi u korist stanovnika grada, jeste da odgovori jasno na pitanje - da li će uvažiti iznesene zahtjeve građana Banjaluke?!