latinica  ћирилица
23/07/2024 |  09:38 ⇒ 09:55 | Autor: RTRS

Odbor za pomoć KiM: Arlov sa djecom sa Kosova u Tivtu (FOTO)

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji saopštio je da je predsjednik Odbora Milorad Arlov, na poziv predsjednika "Miholjskog zbora" iz Tivta Zdravka Nišavića, posjetio 50 mališana sa Kosova koji su, zahvaljujući osnivaču humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" i direktoru Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arnou Gujonu i humanim ljudima i organizacijama na ljetovanju u Tivtu.
Arlov sa djecom sa Kosova u Tivtu - Foto: RTRS
Arlov sa djecom sa Kosova u TivtuFoto: RTRS

Djecu je posjetio i proslavljeni košarkaš iz Crne Gore Nikola Mirović.

Foto: Ustupljena fotografija

- Prihvatio sam sa oduševljenjem poziv da budem sa djecom iz Štrpca, Gračanice, Novog Brda na pomoćnom stadionu u Tivtu, gdje su sinoć imali oproštajno veče i fudbalske utakmice. Posebno me raduje što me prepoznalo nekoliko djece iz Gračanice, Štrpca i Novog Brda koji su krajem juna boravili u Trebinju, Istočnom Novom Sarajevu i Republici Srpskoj - rekao je Arlov.

Odbor za pomoć KiM nastavlja svoje humanitarne projekte i akcije za srpsku djecu sa Kosova i korisnike Dnevnog centra "Podrži me-9. januar".

- Odbor će već krajem avgusta podeliti četvoromjesečne stipendije za sedmero srpske djece sa Kosova u vrijednosti od 2.800 evra - dodaje se u saopštenju.