latinica  ћирилица
24/07/2024 |  10:02 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Karan: Ekonomski rat jedan od ključnih u okviru hibridnog rata protiv Srpske (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da se protiv Republike Srpske već 30 godina vodi hibridni rat u svim segmentima, a jedan od ključnih je ekonomski rat.
Siniša Karan - Foto: RTRS
Siniša KaranFoto: RTRS

Karan je ukazao da su sankcije koje su dobili rukovodstvo Srpske i pojedina preduzeća prepoznati oblici hibridnog rata koje SAD i neke druge zemlje vode u cijelom svijetu posljednjih 30 godina.

Istakao je da je ista situacija i kod takozvanih ekoloških pokreta, te da tamo gdje ne odgovara njihovim interesima, posredstvom nevladinih organizacija i pojedinih medija šire dezinformacije sa ključnim ciljem da okrenu građane protiv Republike Srpske i njenog rukovodstva.

- Vidjeli ste kada smo samo pokušali donijeti zakon o nevladinom sektoru - i to samo sa aspekta ko ih finansira iz inostranstva, da pokažu odakle im novac, što svaka zemlja na svijetu ima - digli su se upravo oni koji finansiraju nevladine organizacije posredstvom kojih plasiraju dezinformacije - rekao je Karan.

Karan je poručio da je najbolja odbrana protiv hibridnog rata da budu razotkriveni oni koji ga sprovode i da se ukaže na pozadinu koja je isključivo rušenje ustavnog sistema i poretka Republike Srpske.