latinica  ћирилица
24/07/2024 |  14:50 ⇒ 16:04 | Autor: ATV

Miličević saslušan u Tužilaštvu, osumnjičen za trgovinu uticajem

Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke i načelnik Teslića, saslušan je danas u Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske, piše ATV.
Milan Miličević - Foto: Ustupljena fotografija
Milan MiličevićFoto: Ustupljena fotografija

Miličević je saslušan u svojstvu osumnjičenog u okviru istrage koja se vodi zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina uticajem.

Osim Miličevića, Tužilaštvo istragu vodi i protiv načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Opštine Teslić Nikole Stokića zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.

- Miličević i Stokić su saslušani u svojstvu osumnjičenih i protiv obojice je donesena naredba o sprovođenju istrage - rekla je republički tužilac Dragica Glušac.

Kako nezvanično saznaje ATV, istraga se vodi u vezi sa izmjenama regulacionih planova u Tesliću, a na osnovu izvještaja koji je SIPA dostavila Republičkom javnom tužilaštvu.

Miličević je potvrdio da je u prisustvu advokata dao izjavu u Tužilaštvu.

- Dobio sam poziv Tužilaštva i uredno sam se odazvao. Radi se o procesu koji traje od januara i određena dokumentacija je već izuzimana. Ništa ne mogu da komentarišem jer je istraga u toku. Međutim, nemam nikakve dileme po pitanju krivice i osjećam se veoma rasterećeno. Јednostavno, u poslu koji obavljam dolazite u takve situacije - rekao je Miličević.