latinica  ћирилица
24/07/2024 |  15:11 ⇒ 15:12 | Autor: RTRS

Vulin: Helezu smeta srpski helikopter, ali mu ne smeta da gori Republika Srpska

Zukan Helez nije poslušao moj savjet da se bavi tehnikom kojom raspolaže njegovo ministarstvo nego je srpske helikoptere proglasio uvredom za BiH, izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije i senator Srpske Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/bs) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/bs)

Vulin je podsjetio da "Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije, da ne pominjemo Vojsku Srbije, ima 18 helikoptera opremljenih vatrogasnim vedrima, a od toga dva najmodernija vatrogasna helikoptera Ka-32".

- Vojska BiH ministra Heleza raspolaže sa dvije operativne gazele sa vatrogasnim vedrima. Kako su 18 vatrogasnih helikoptera Srbije malobrojnija flota od dva helikoptera vojske BiH i kako su gazele modernije od Super Puma i Kamova stvarno ne znam, ali znam da Sjeverna Makedonija ili Grčka traže i prihvataju pomoć Srbije. Helezu smeta srpski helikopter kao što mu ne smeta da gori Srpska. Požare u BiH podmeću i šire oni koji se kunu u BiH i hoće da ukinu Dejton, a gase ih oni koji su čuvari Srpske i Dejtona - poručio je Vulin nakon izjave Heleza da neće dozvoliti da helikopter iz Srbije gasi požar u BiH jer je, kako je istakao, cilj omalovažiti državne institucije, kao i da se čudi insistiranju da lošiji helikopteri susjedne države gase požar na teritoriji BiH, a ne žele bolje helikoptere Oružanih snaga sopstvene zemlje.