latinica  ћирилица
24/07/2024 |  15:58 ⇒ 16:08 | Autor: SRNA

Kovačević: Ustavni sud sam sebe ruši svojim odlukama, vlast u Srpskoj biraće samo njen narod

Krnji Ustavni sud BiH svojim odlukama urušava sam sebe, diskvalifikuje i urušava Aneks 4 Dejtonskog mirovnog sporazuma, odnosno Ustav BiH, čiji treba da bude zaštitnik, a ne rušitelj, i to po nalogu nelegalnog Kristijana Šmita i odlazećeg ambasadora SAD u Sarajevu Majkla Marfija, istakao je za Srnu portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Ustavni sud, kao najviša pravosudna instanca u BiH, koji dozvoljava sebi i održavanje onlajn sjednica, jer tako traže njihovi 'vrhovni poglavari' Šmit i Marfi kada treba donijeti odluku na štetu Republike Srpske i srpskog naroda, po ko zna koji put je potvrdio da se pretvorio u kazneni sud za 'neposlušnu' Republiku Srpsku - rekao je Kovačević za Srnu upitan da prokomentariše odluku ovog suda da privremeno stavi van pravne snage Izborni zakon Republike Srpske od dana njegovog stupanja na snagu 17. jula pa do konačne odluke Ustavnog suda o zahtjevu za ocjenu ustavnosti.

Kovačević je ukazao da je ova takozvana sudska instanca pretvorena u "korisnu mašineriju" dijela međunarodne zajednice, na čelu sa "lažnim Šmitom malim" i odlazećim Marfijem, a sve zarad nanošenja udaraca Republici Srpskoj, što i jeste glavni interes bošnjačkog političkog korpusa koji se naivno nada da će im ovi ispuniti želju o unitarnoj BiH.

Podsjetivši da Izborni zakon Srpske nije akcija, već reakcija na ugrožavanje njenih prava, nadležnosti i rušenje Dejtona po nalogu američke Ambasade i Šmita, portparol SNSD-a je poručio da je izborni proces u Srpskoj bio i biće u nadležnosti Srpske, čime će biti odbranjena i u potpunosti poštovana biračka volja naroda, a vlast u Srpskoj nikada neće birati nikakvi Šmitovi, Marfiji, Zvizdići i slični njima, već samo njeni stanovnici sa pravom da biraju i izaberu.

Donošenje privremene mjere dio je zahtjeva za ocjenu ustavnosti Izbornog zakona Republike Srpske koji je krnjem Ustavnom sudu BiH podnio zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Izborni zakon usvojila je Narodna skupština Republike Srpske 19. aprila, a stupio je na pravnu snagu 17. jula.