latinica  ћирилица
24/07/2024 |  16:05 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

Opštini Јezero posebno važna podrška Srbije (VIDEO)

Projekti koje Vlada Srbije finansira u opštini Јezero, kao i položaj i ekonomsko osnaživanje žena, posebno u ruralnim sredinama, bile su teme razgovora načelnice opštine Јezero Snežane Ružičić i ministarke bez portfelja u Vladi Srbije, Tatjane Macure.
Sastanak, Јezero - Foto: RTRS
Sastanak, ЈezeroFoto: RTRS

- Razvojem infrastrukturnih projekata, prije svega puteva, ovo je destinacija u koju će i građani Srbije sigurno rado dolaziti na duži odmor. Posebno ću biti zainteresovana za podršku ženama iz ruralnih sredina, jer podrške u toj oblasti nikad nije dovoljno i sigurna sam da ćemo dobro sarađivati - poručila je Macura.

Ona je navela da su u okviru ovog resora u Vladi Srbije opredijeljeni za političko i ekonomsko jačanje žena u malim sredinama, te da je ovo prvi u nizu sastanaka sa načelnikom opštine Јezero, koji je dogovoren u okviru Svesrpskog sabora održanog u junu u Beogradu.

Ružičićeva je naglasila da je posebno važna činjenica da Srbija pomaže mnoge infrastrukturne projekte u opštini Јezero i dodala da je na današnjem sastanku dogovoreno da će biti realizovan neki od programa ekonomskog jačanja žena u ovoj lokalnoj zajednici.

- U našoj opštini žive vrijedne i obrazovane žene koje su posvećene svojim porodicama, kao i organskoj i plasteničkoj proizvodnji hrane. Svi studenti koje opština finansira su žene i tako se obezbjeđuje značajan procenat učešća žena u društvenom životu ove lokalne zajednice - rekla je Ružičićeva.