latinica  ћирилица
24/07/2024 |  17:47 ⇒ 17:58 | Autor: RTRS

Institucije Srpske nastaviće aktivno učešće u procesu

Članovi Radnog tima iz Republike Srpske uključeni u izradu Plana rasta za Zapadni Balkan juče su dali saglasnost na Nacrt reformske agende sa komentarima koji je trebalo da bude upućen relevantnim službama u Briselu na dalje konsultacije, nakon kojih bi uslijedila uplata prve tranše, objavljeno je na Internet stranici Vlade Srpske.
Vlada Srpske - Foto: RTRS
Vlada SrpskeFoto: RTRS

Iz Vlade Srpske napominju da su "Vlasti u BiH na svim nivoima bile u obavezi da dostave Nacrt dokumenta koji bi poslužio za isplatu prve tranše, dok bi se do konačnog usvajanja Reformske agende nastavilo sa procesom usaglašavanja dostavljenog teksta".

- S obzirom na to da je Vlada Srpske u prethodnom periodu dala značajan doprinos u procesu usaglašavanja dokumenta, poštujući prije svega Ustavom definisane nadležnosti, izražavamo žaljenje zbog nemogućnosti postizanja konsenzusa u ovoj fazi procesa. Institucije Republike Srpske će i u narednom periodu nastaviti aktivno učešće u procesu, a sve u cilju postizanja dogovora o ključnim pitanjima definisanim Planom rasta za Zapadni Balkan - poručuju iz Vlade Srpske.