latinica  ћирилица
29/07/2024 |  08:10 ⇒ 09:02 | Autor: SRNA

Završena likovna kolonija u Kotor Varošu

Likovna kolonija "Kotor Varoš 2024", na kojoj je učestvovalo 12 lokalnih umjetnika, završena je predstavljanjem njihovih radova na igralištu Јavne ustanove Centra za kulturu, sport i informisanje.
Likovna kolonija "Kotor Varoš 2024" - Foto: SRNA
Likovna kolonija "Kotor Varoš 2024"Foto: SRNA

Cilj kolonije, koja je završena sinoć, bio je da javnosti predstavi rad likovnih stvaralaca i podigne svijest o likovnoj umjetnosti u Kotor Varošu i okolini.

Domaćin ove manifestacije, diplomirani likovni umjetnik Goran Čupić rekao je da je kolonija postala jedan od zaštitnih simbola Kotor Varoša.

- Zadovoljni smo zbog činjenice da smo ugostili vrhunske slikare, koji su stvarali djela u prirodi i obogatili fundus Galerije u Kotor Varošu - istakao je Čupić.

Umjetnici su u toku trodnevne likovne kolonije imali zadatak da naslikaju po dva platna tehnikama akril i ulje na platnu.

- Nastale slike biće izložene u galerijskom prostoru kotorvaroške kino-sale. Izložba će biti prodajnog karaktera, a prihod će biti iskorišten za dalji razvoj umjetnosti na području opštine - naglasio je Čupić.

Učesnici likovne kolonije "Kotor Varoš 2024" bili su Goran Čupić, Branko Rusmir, Marijana Tepić, Anastasia Stanić, Dara Božičković, Ana Kalamanda, Milica Stolić, Sanja Maljak, Nina Dragoljević, Marija Todorović, Rijalda Alić i Gorjana Bukvić.

Organizatori Likovne kolonije "Kotor Varoš 2024" su opština i Centar za kulturu, sport i informisanje.