latinica  ћирилица
31/07/2024 |  17:12 ⇒ 17:12 | Autor: RTRS

Na korak do početka izgradnje Solarne elektrane Sokolac

Vlada Republike Srpske, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju izdalo je lokacijske uslove za izgradnju solarne elektrane "Sokolac 100 MW" na području opštine Sokolac, saopšteno je iz kabineta načelnika opštine Sokolac.
Solarna elektrana Sokolac -
Solarna elektrana Sokolac

Ministarstvo urbanizma nakon provjere svih dostavljenih dokumenata, odobrenih saglasnosti (18 što ugovora, mišljenja, saglasnosti, idejnog rješenja, planskih dokumenata, analiza i dr.) od institucija i ministarstava Republike Srpske odobrilo je investitoru da krene u projektovanje i izgradnju.

- U ime građana Sokoca upućujem veliku zahvalnost predsjedniku, Vladi Republike Srpske, vladinim komisijama, institutima, agencijama, Pravobranilaštvu Republike Srpske, ministru Staši Košarcu, NOS-u i Elektroprenosu BiH što su podržali i profesionalno se odnosili prema ovom kapitalnom projektu za Sokolac, Istočno Sarajevo, Republiku Srpsku i BiH. Hvala svima koji su doprinijeli da se realizuje ova ideja. Sokolac pobjeđuje - rekao je načelnik opštine Milovan Bjelica.

Solarna elektrana na Sokocu – Sokolac 100 MW, čiji ja je izgradnja najavljena prije nekoliko godina upisom u registar bilansiranih korisnika kompanije Ener Stejt iz Sokoca i koja je u medijima često opisivana kao najveća elektrana ove vrste u Republici Srpskoj, sada je na korak do realizacije.

Vrijednost investicije je, kako je ranije objavljeno, oko 100 miliona evra.