latinica  ћирилица
12/08/2024 |  10:29 ⇒ 13:34 | Autor: RTRS

Posljednje pripreme za zvanično otvaranje Ski-centra "Igrišta" kod Vlasenice (VIDEO)

U toku su posljednje pripreme za zvanično otvaranje Ski-centra "Igrišta" kod Vlasenice, u čiju izgradnju je do sada uloženo 36.000.000 maraka.
Ski-centar Igrišta - Foto: RTRS
Ski-centar IgrištaFoto: RTRS

U rad je svečano puštena žičara-šestosjed koja je za sve goste besplatna za panoramsku vožnju, dok će narednih vikenda svi državljni BiH imati popust od 50 odsto, kao i na Јahorini.

Pored šestosjeda turistima se tokom ljetne sezone na raspolaganje stavljaju i adrenalinski sadržaji.

Otvaranje Ski-centra Igrišta kod Vlasenice u koji je uloženo 36 miliona maraka, istorijski je momenat za cijelu regiju, od Bijeljene, Zvornika, Vlasenice i Han Pijeska do Sokoca.

Pored šestosjeda prisutne su nove infrastrukturne investicije - prilazni put, tri skijaške staze, ski bife i adrenalinski sadržaji poput tjubinga i skaj dajva. Ski-centar radiće vikendom tokom ljetne sezone. Mještani Vlasenice oduševljeni.

Namjera je da se i na "Igrištima" razvije ljetni turizam. Najviše se računa na dolazak turista iz Srbije, posebno iz Beograda. Na tome zajednički rade OC Јahorina i opštinske vlasti u Vlasenici.

I dok se privode kraju radovi na asfaltiranju prilaznog puta ,dotezanju ski staza i punjenju vještačkog jezera koje će obezbijediti nesmetano skijanje tokom cijele zimeu, turisti će do kraja ljeta uživati u rekreaciji, adrenalinskim sadržajima i prirodnim ljepotama.