latinica  ћирилица
12/08/2024 |  13:33 ⇒ 13:33 | Autor: SRNA

U Trebinju niz manifestacija povodom slave grada - Preobraženja

Proslava najsvečanijeg dana u Trebinju - Preobraženja Gospodnjeg, slave grada i Sabornog hrama počeće u nedjelju, 18. avgusta, otvaranjem sajma meda i vina, nakon čega će uslijediti niz manifestacija uz tradicionalnu litiju ulicama grada.
Trebinje - Foto: SRNA
TrebinjeFoto: SRNA

Iz trebinjske Gradske uprave su najavili da će 18. avgusta na Trgu slobode u 16.30 časova biti otvoren "Herceg fest", sajam, vina, meda i tradicionalnih proizvoda, a zatim u 18.00 časova u Kulturnom centru Trebinje biće otvorena izložba fotografija deset izlagačkih sezona Kulturnog centra, pod nazivom "x10".

Praznično večernje je u 19.00 časova u Sabornom hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg, a potom će u 20.30 časova u Muzeju Hercegovine biti otvorena izložba "Ikone iz škole Rafailović – Dimitrijević".

Na praznik Svetog preobraženja Gospodnjeg u ponedjeljak, 19. avgusta, Sveta arhijerejska liturgija u Sabornom hramu počeće u 9.00 časova, nakon čega će biti upriličeno lomljenje slavskog kolača i polaganje cvijeća na Spomenik braniocima Trebinja od 1991. do 1996. godine.

Organizatori su najavili da će u 11.00 časova u Dučićevoj ulici biti organizovana promocija domaćih proizvoda "Naše je bolje".

Svečana sjednica Skupštine grada biće održana u 12.00 časova u trebinjskom Kulturnom centru.

Praznično večernje u Sabornom hramu počeće u 20.00 časova, a potom će uslijediti svečana litija ulicama grada.

Preobraženske svečanosti se završavaju koncertom Peđe Јovanovića na trebinjskom Trgu slobode od u 21.40 časova.

Organizatori svečanosti su grad Trebinje i Crkvena opština Trebinje.